Patrik Matthiesen udvalgt til Aston Martin Racing Driver Academy

Foto: Jakob Ebrey Photography

23 unge racerkørere fra hele verden er blevet tilknyttet Aston Martin Racing’s Driver Academy; et årligt talentudviklingsprogram med fokus på at skabe de næste store GT-racerkørere. Blandt deltagerne er én dansk kører – Patrik Matthiesen er udset til at kæmpe med om jobbet som juniorkører i 2020.

Deltagerne i AMR Driver Academy er alle mellem 17 og 25 år og deltager i GT3 eller GT4-mesterskaber for et af de mange Aston Martin-teams. Patrik Matthiesen deltager i British GT-mesterskabet med en Aston Martin Vantage GT4 for Optimum Motorsport, som tidligere nævnt her på sitet.

– I slutningen af november blev jeg opfordret til at tage plads i AMR Driver Academy. Jeg blev inviteret til et par møder og fik her igennem et solidt indtryk af hvad Akademiet kunne tilbyde mig. Det kan ikke være nogen hemmelighed at et af kravene var at jeg skulle køre i Aston Martin, men der skulle mere til, fortæller Patrik Matthiesen.

Patrik og de 22 andre kørere har været igennem en større udvælgelsesproces, der har budt på alt fra fysiske tests, simulatorkørsel og interviews med dommerpanelet, som blandt andet består af fabrikskørerne Darren Turner, Jonny Adam og Maxime Martin.

Patrik Matthiesen bliver målt direkte mod 22 andre Aston Martin-racerkørere i løbet af 2019-sæsonen. Foto: Optimum Motorsport

I løbet af sæsonen vil de 23 kørere blive målt på deres udvikling både på racerbanen og på de mange egenskaber, de skal besidde når hjelmen bliver taget af. De vil modtage undervisning i køreteknik, simulatortræning, bilopsætning og ikke mindst markedsføring og PR.


Når sæsonen er slut vil kørerne blive målt på otte parametre: Hastighed, vedholdenhed, teknisk feedback, teamwork, strategi, fysisk form, PR og kommerciel forståelse og deres overordnede tilgang til “jobbet”.

Vinderen løber af med jobbet som juniorkører for Aston Martin Racing. Et job som både indebærer udviklingsarbejde og et fast sæde i ét af de mange mesterskaber hvor Aston Martin Racing er repræsenteret. Blandt tidligere Academy-vindere er Ross Gunn, som i dag er reservekører for Aston Martin Racing i FIA World Endurance Championship.

For den sønderjyske kører er deltagelsen i juniorprogrammet endnu et skridt på den rejse, han startede i 2013 – men forhåbentlig ikke det sidste:

– I 2013 sad jeg en i en lukket bil for første gang. Siden har jeg arbejdet benhårdt på denne mulighed jeg i dag har fået. Har du øjne og øre åbne, planlagt din retning og ikke mindst lagt din indsats det rigtige sted, så opstår mulighederne altså, slutter Patrik Matthiesen.

Første løb for Patrik Matthiesen i British GT køres på Oulton Park i påskeweekenden.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: