Christian Rasmussen kører Petit Le Mans: – Det bliver en stejl læringskurve

Foto: Indycar/Penske Entertainment

Christian Rasmussen har netop rundet sæsonen i Indy Lights af som bedste rookie – men det betyder ikke, at sæsonen er slut for den fremadstormende dansker over there.

I næste weekend er det nemlig tid til et helt nyt eventyr for den danske formelkører – for her kører Christian Rasmussen IMSA-sæsonfinalen Petit Le Mans for Era Motorsport i LMP2. Det bliver samtidigt hans første opgave nogensinde i en sportscar, første gang i lukket cockpit og første gang, hvor løbet er længere end tre kvarter. Boxengasse fik naturligvis en snak med Christian Rasmussen om den nye mulighed.

– Aftalen har været i stand i lidt tid, og jeg har også nået en test med teamet allerede. Det er virkelig et spring ud på det dybe, for det er første gang jeg kører LMP2 og sportsvogne i det hele taget. Og LMP2 er en klasse, hvor niveauet er rigtig højt. Masser af skrappe navne og gode teams – og det var faktisk Era, der kontaktede mig om muligheden, forklarer Christian Rasmussen.

Et specielt førstehåndsindtryk

Med hoppet fra Indy Lights til LMP2 er der uanset hvad en helt, helt anden opgave i vente til Petit Le Mans for Christian Rasmussen.

– Indy Lights og LMP2 er ret tæt matchede hvad angår tiderne, men det er selvfølgelig en helt anden bil. Jeg fik en god dialog i gang med Era Motorsport, og de endte med at invitere til en test på Road Atlanta – en test, som gik virkelig godt, forklarer Christian Rasmussen og tilføjer:


– Det var meget specielt at køre de første omgange i bilen. Mit første indtryk var faktisk, at den styrede meget skarpt, men den har jo servostyring, og det har jeg ikke kørt med før i formelbilerne. Jeg fandt mig til gengæld hurtigt til rette i bilen og endte med at køre stort set lige op med vores pro-kører (Ryan Dalziel, red.), så det var en supergod start, lyder det fra Christian Rasmussen.

Godt for racecraft

Med en sæson i Indy Lights, der endte allerede i midten af september er der således også en rum tid til Christian Rasmussen igen for alvor sidder i en racerbil. Og derfor kom smagsprøven på langdistanceracing også som en belejlig mulighed.

– Jeg håber det kunne være en start på noget mere. Jeg ser først og fremmest den her mulighed som en smagsprøve på at køre endurance. Det er en god måde for mig at få mere i kalenderen på, for i Indy Lights er vi jo allerede færdige med sæsonen for i år – og det er helt sikkert aldrig skidt for ens racecraft at få kørt en masse kilometer. Det er ikke fordi en weekend i Indy Lights giver vanvittigt mange kilometer på kontoen – og slet ikke i sammenligning med, at man her kommer ud at køre et double- eller triplestint, vurderer han.

Christian Rasmussen tilføjer:

– Jeg ser frem til en stejl læringskurve med LMP2. Der er meget at lære med pitstops, kørerskifte og at komme optimalt i gang med dækkene til et nyt stint, og det ser jeg virkelig frem til at lære. Der er meget nyt, men det er jo lige dét, der er fedt, afrunder han.

Christian Rasmussen er én af i alt fem danske kørere til start i IMSA-sæsonfinalen den 1. oktober.

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: