IMSA: Sportscar-debut i vente for Christian Rasmussen

Foto: IMSA/Richard Dole

IMSA har her til aften dansk tid udgivet deltagerlisten til sæsonfinalen Petit Le Mans, der køres på Road Atlanta i Georgia i næste uge.

Deltagerlisten rummer set med danske briller the usual suspects, men der er også en enkelt overraskelse blandt de 48 biler. Amerikanske Era Motorsports har nemlig hentet Christian Rasmussen til sæsonfinalen i deres indsats i LMP2.

Det fremgår af deltagerlisten for løbet. Christian Rasmussen tørner her for første gang ud i sportscars, og danskeren skal dele bil med Dwight Merriman og Ryan Dalziel.

Christian Rasmussen vandt Indy Pro 2000 i fjor, der er IndyCars svar på Formel 3, og er aktuelt i Indy Lights.

Foruden Christian Rasmussens overraskende LMP2-debut er der i det hele taget stor, dansk deltagelse i særligt LMP2 til 10-timersløbet. LMP2-feltet har også deltagelse af High Class Racings #20 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen, som deler bil med schweizeren Fabio Scherer, mens Mikkel Jensen runder IMSA-sæsonen af for PR1 Mathiasen Motorsports med Ben Keating og Scott Huffaker.


Trioen fra PR1 Mathiasen Motorsports er i øvrigt godt på vej mod en gentagelse af sidste års mesterskab i Michelin Endurance Cup – de kommer nemlig til Road Atlanta som mesterskabsførende.

Eneste dansker udenfor LMP2 er Malthe Jakobsen, der kører sæsonfinalen for amerikanske Sean Creech Motorsports i LMP3. Her deler han igen bil med veteranen Joao Barbosa, og har derudover Nico Pino med til Road Atlanta.

Petit Le Mans start 2021. Foto: IMSA

IMSA-finalen bliver samtidigt det sidste løb for IMSA’s Daytona Prototype International-klasse. DPI bliver til 2023 byttet ud med IMSA’s nye GTP-kategori, der lukker leddet mellem den nordamerikanske serie og FIA WEC’s Hypercars. Her er der lagt op til en supertæt mesterskabsduel mellem de to Acura-teams, Wayne Taylor Racing og Meyer Shank Racing. Der er 19 points forspring til Wayne Taylor Racing inden finalen.

I DPI er der også lidt nyt efter listen udkom, for Chip Ganassi Racing har bekræftet, at Scott Dixon og Ryan Hunter-Reay træder til på henholdsvis #01 og #02 til Petit Le Mans.

Se hele listen her!

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: