NXT Gen Cup går internationalt i 2024 med Formel E og DTM

Foto: Sebastian Jansson Photo 2023

I 2024 udvider NXT Gen Cup, det første 100% elektriske junior touringcar-mesterskab, sin rækkevidde internationalt ved at agere supportklasse for ABB FIA Formula E World Championship og Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Denne udvidelse bringer serien til byer og baner som Monaco, Berlin, London og Norisring, hvilket markerer et betydeligt skridt for elektrisk motorsport på juniorplan.

Fredrik Lestrup, grundlæggeren af NXT Gen Cup, er begejstret for seriens voldsomme vækst:

– At gå fra en idé på papiret for mindre end to år siden til at køre sammen med ABB FIA Formula E og DTM i år, er utroligt og et inspirerende bevis på det hårde arbejde fra alle involverede, siger han.

Kalenderen for NXT Gen Cup består af seks løb, der indledes med Formula E-runden i Misano den 13.-14. april. Serien vil inkludere fire E-Prix-løb i samarbejde med FIA’s elektriske verdensmesterskab, som inkluderer de berømte gadeløb i Monaco, Berlin og London. Dette giver de unge kørere en unik mulighed for at konkurrere på de samme baner som de professionelle Formula E-kørere.

Alberto Longo, medstifter og Chief Championship Officer for Formula E, udtrykker sin støtte til NXT Gen Cup:


– Vi er glade for at byde NXT Gen Cup velkommen efter deres meget succesfulde debut sidste år. Tilføjelsen af en helt elektrisk juniorkategori til den europæiske del af vores kalender vil yderligere bidrage til at pleje unge talenter, en nøgle del af vores sport.

NXT Gen Cup, som oprindeligt er fra Sverige, gennemførte sine første internationale løb sidste år i samarbejde med DTM i Tyskland og vil fortsætte med to løbsweekender i 2024. Det første DTM-løb med NXT Gen Cup på plakaten vil finde sted ved Norisring-gadeløbet i juli, med sæsonafslutningen planlagt til Hockenheim i oktober.

Serien vil i 2024 have et felt på over 20 helt elektriske LRT NXT1-biler, kørt af unge talenter fra hele verden. Den første kørerannoncering er planlagt til den kommende uge.

NXT Gen Cup tilbyder et “arrive-and-drive” koncept for en fuld sæson til en pris af 80.000 euro (cirka 600.000 danske kroner, red), som inkluderer et uddannelsesprogram i sponsorrelationer, virksomhedsøkonomi, PR og medierelationer samt sociale medier.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: