F1: Bahrain – Ricciardo satte standarden i første frie træning og skød sæsonen i gang

Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images

I dagens første frie træning på Bahrain International Circuit markerede Daniel Ricciardo og det rebrandede RB-team en flyvende start på Formel 1-sæsonen 2024.

Ricciardo toppede tiderne med en imponerende omgang på 1:32.869, blot 0.032 sekunder foran McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri, hvilket kan antyde en tæt konkurrence mellem de to teams på lørdag.

Tidligt i sessionen var det Max Verstappen, der førte an med en tid på 1:33.535, trods hollænderens klager over teamradioen om, at hans bil var “langt fra” hvad han ønskede, med “meget dårlige gearskift”. Men som sessionen skred frem, var det RB, McLaren, og Kick Sauber, som valgte at prøve de bløde dæk af, hvilket skubbede Ricciardo op på førstepladsen.

Fernando Alonso og Aston Martin førte an blandt dem, der kun valgte at køre på medium dæk, og sluttede på femtepladsen, lige foran Verstappen og Russell, Leclerc og Hamilton.

Valtteri Bottas brugte sine bløde dæk til at sætte den 10. hurtigste tid, foran Carlos Sainz’ Ferrari og Sergio Perez’ Red Bull. Alex Albon var den hurtigste af Williams-kørerne på en 13. plads, med Lance Stroll der afsluttede 0.999 sekunder efter Ricciardo.


Zhou Guanyu kom sig over tidlige bremseproblemer for at placere sig P15 i den anden Kick Sauber, med Williams’ Logan Sargeant og Alpines Esteban Ocon og Pierre Gasly henholdsvis på 16., 17. og 18. plads.

Efter vinterpausen der bød på et teamchef-skifte, startede Haas sæsonen som de havde forventet, på 19. og 20. plads, hvor Kevin Magnussen og Nico Hulkenberg synes at fokusere deres indsats på længere stints i træningen.

Træningstiderne for FP1

Foto: FIA.com
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: