F2: Alt kan ske til Formel 2 sæsonafslutningen på Yas Marina Circuit

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Formel 2 har sat kursen mod Abu Dhabi, hvor Formel 2-sæsonen når sit absolutte klimaks på Yas Marina Circuit når Theo Pourchaire, Frederik Vesti og Ayumu Iwasa skal kæmpe om titlen som Formel 2 mesterskabsvinder 2023, om end det bliver meget svært for japaneren. Alle tre har vundet mindst ét løb i sæsonen.

Foruden dette er kampen om førstepladsen i holdmesterskabet heller ikke afgjort. Det hele kan briste eller bære for ART Grand Prix som med 322 point blot er 26 point foran rivalerne PREMA Racing.

Franske Pourchaire ankommer til weekenden med en 25 points føring over danske Vesti, men da der er 39 point at køre om i weekenden, er intet altså afgjort endnu.

Frederik Vesti kørte også på Yas Marina Circuit for Mercedes i 2022 som en del af Young Drivers Test. Foto: Mercedes-AMG F1/LAT Images

Den Mercedes-støttede dansker har ellers haft tre vanskelige weekender uden point i featureløbene, hvilket nu er skyld i den tætte mesterskabskamp. Med en DNS på Spa og to DNF’s på henholdsvis Zandvoort og Monza må Vesti have blod på tanden til weekendens to løb.

De to tidligere teamkammerater og nu mesterskabskæmpende kørere får sig en ualmindeligt travl weekend, da de begge ligeledes skal køre den første frie træning for henholdsvis Alfa Romeo og Mercedes. Det er ikke første gang de to talenter skal bag rattet som junior-kørere for deres akademihold da de også var det i Mexico. Dengang var det dog ikke under en af deres egne Formel 2 weekender og der var derfor rigeligt med tid til at fordybe sig i Formel 1 holdendes dynamikker.


Om det bliver Pourchaire på fotoet her eller Frederik Vesti som kan nyde mesterskabsboblerne i weekenden ved vi meget snart. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Helt så nemt bliver det ikke i denne weekend, hvor deres fredag i dette tilfælde ser således ud:

Kl. 08:05 – 8:50 – Træning i Formel 2

Kl. 10:30 – 11:30 – Træning i Formel 1

Kl. 12:00 – 12:30 – Kvalifikation i Formel 2

Det kræver unægtelig meget af kørerne at være forberedt på de omskiftelige egenskaber for de to racere de skal køre hen over weekenden. Vesti og Pourchaire er dog ikke de eneste som har samme udfordring. Isack Hadjar (Redbull), Jack Doohan (Alpine) og Oliver Bearman (Haas) skal også deltage i den første frie træning i Formel 1.

Hvem der bliver sæsonens bedste rookie er heller ikke afgjort helt endnu med Victor Martins og Oliver Bearman adskilt af blot et enkelt point.

Weekendens tider:
Fredag d. 24. november.
Træning kl. 08:05-08:50
Kvalifikation kl. 12:00-12:30

Lørdag d. 25. november.
Sprintløb kl. 13:20-14:05

Søndag d. 26. november.
Featureløb kl. 10:15-11:15

Følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/, så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: