F2: Aserbajdsjan – Rent bord til Bearman – Vesti P5 i weekendens sidste løb

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Ovenpå det dramatiske løb i går, var Formel 2 feltet atter klar til at påtage sig opgaven om at tæmme den Aserbajdsjanske bybane i Baku.

Oliver Bearman som både var hurtigst i træningen, satte pole position fredag, vandt løbet lørdag og nu også featureløbet i dag har lavet rent bord som en første kører i 2023-sæsonen.

Første sving blev det helt store dramapunkt i går, men med starten i dag kom alle biler igennem uden det store postyr. Utroligt nok kom alle kørere igennem første omgang uden kontakt eller andre skader. Pourchaire som startede P3 fik dog kæmpet sig forbi Fittipaldi som startede lige foran franskmanden.

Frederik Vesti kæmpede med at komme forbi Fittipaldi, hvilket fik ham og teamet til at trække tidligt i pit og lave et undercut, for ikke at miste unødvendig tid bag brasilianeren. Både Daruvala, Leclerc og Boschung forsøgte sig med præcis samme strategi.

Kun få omgange senere skabte Brad Benavides en gul flagzone, hvilket fik størstedelen af det resterende felt til at køre i pit, i frygt for en safety car. Der var dog hurtigt grønt flag igen, men timingen gav Bearman og Pourchaire en god fordel så de kunne holde sig i front.


Der gik dog ikke længe før Brad Benavides skabte endnu en afkørsel, hvoraf denne gang krævede en virtuel safety car. Vesti havde på daværende tidspunkt tabt placeringer til Martins, Maini og Hauger efter sit pitstop sats fire omgange tidligere. Kun Hadjar og Iwasa manglede at pitte da feltet igen fik grønt flag.

Mesterskabsføreren Iwasa har ikke haft den weekend han kunne ønske sig. De fem sekunders straf for at have kørt for stærkt under virtuel safety car var bare endnu et punkt på den lange liste.

Det blev et løb uden mange overhalinger. Enzo Fittipaldi og Pourchaire viste dog takter på de sidste omgange, da brasilianeren ville have andenpladsen med hjem.

Isack Hadjar og Hitech trak pitstoppet til så sent som muligt. Han endte dog også med at slutte løbet ti placeringer højere end han startede. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Først på 24. omgang kørte Hadjar i pit efter et sæt friske super soft dæk. Han kom tilbage på banen som P9. Iwasa havde endnu ikke pittet på dette tidspunkt. Det var først omgangen efter Iwasa tog pitstoppet og kom tilbage på banen P13 og dermed udenfor pointene til Vestis fordel.

Oliver Bearman kunne cruise PREMA-raceren over målstregen og sikre sig den bedst mulige weekend til stor jubel fra briten og det tilhørende Ferrari akademi.

Frederik Vesti sluttede løbet i femteposition og med de ti point er han fortsat på andenpladsen i mesterskabet, da Iwasa ikke fik et eneste point med fra featureløbet. Theo Pourchaire er i front af mesterskabet da han med de 15 point for tredjepladsen sniger sig forbi Iwasa som startede weekenden i front af mesterskabet.

På podiet var:

Oliver Bearman (P1), Enzo Fittipaldi (P2) og Theo Pourchaire (P3).

Løbsresultatet

Foto: FIA

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: