F2: Aserbajdsjan – Vesti starter nummer to i morgen

287568567_519260823094524_3178882787862004849_n
Foto: Dutchfotoagency.com

Danske Frederik Vesti har indtil nu ikke haft den bedste start på Formel 2 sæsonen, men det virker til at vende en smule i denne weekend.

Formel 2 feltet besøger sammen med Formel 1, den efterhånden velkendte bybane ’Baku City Circuit’, som er notorisk kendt for at alt kan ske undervejs i løbet.

Kvalifikationen – Sen afgørelse gav estisk pole position
Jüri Vips mistede pole position med marginaler i fjor, men i år sikrede han sig placeringen i en utroligt tæt kvalifikation på den lange bybane. Hitech Grand Prix køreren var ellers helt nede på 10. pladsen, da han med tiden 1:53.762 pludseligt var i toppen af tabellen, 0.163 sekunder foran Liam Lawson. Norske Dennis Hauger indtog tredje placeringen, og dermed var hele top tre domineret af Red Bulls juniorkørere.

Banen i Aserbajdsjan er ikke tilgivende overfor selv de mindste fejl, og en bremsefejl bliver hurtigt kostbar i en kvalifikation som denne. Ralph Boschung som røg baglæns i barrieren i træningen, låste bremsen ind i sving tre, hvorefter hans dæk var færdige. Det var en lang tur tilbage i pitten efter et nyt sæt. Han fik dog aldrig fart nok i bilen, og starter 18’er i begge løb denne weekend.

Med blot 11 minutter tilbage af sessionen, kørte næsten hele feltet ud på samme tid. Det blev en velkendt dans og kamp om den bedste placering når omgangen skulle startes, som skabte et kaos ned gennem hele feltet. Det var den gyldne slipstrøm de alle ville have, som gør umådeligt meget ved omgangstiden på den lange langside.


Kun 5 minutter fik feltet på banen, før sessionens første røde flag skulle frem. Det var Ayumu Iwasa som var kørt i barrieren i sving fire, om end det var ham som på daværende tidspunkt havde den hurtigste omgangstid.

Juridisk Vips toppede kvalifikationen i Baku med en tid på 1:53.762. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Det blev dog i det sidste minut alt blev afgjort. Iwasa mistede pole position og sluttede på en samlet 13. plads.

Jüri Vips sikrede sig som sagt pole position med tiden 1:53.762, hele fem tiendedele hurtigere end Lawsons pole position tid forrige år. Lawson var dog tæt på forreste startposition, men måtte se sig slået med halvanden tiendedel. Hauger derimod sikrede sig karrierens bedste Formel 2 kvalifikationsresultat. Armstrong og mesterskabsførende Drugovich udgjorde resten af top-5.

Frederik Vesti var ellers flyvende i træningen, men manglede lige det sidste i eftermiddags. Det blev til en niende plads for danskeren, som dog i morgendagens første løb konverteres til en startposition næst forrest.

Løbet i morgen køres kl. 11:30 dansk tid.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet for kvalifikationen

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: