F2: Aserbajdsjan – Vesti var blot 0,071 sekunder fra pole position!

Foto: Alex Pantling/Getty Images via Formula Motorsport Limited

En utroligt lang pause er ovre. Nu kan vi igen nyde synet af Formel 2 feltet på asfalten, denne gang i Aserbajdsan.

Den ‘grønne’ bane blev en udfordring for hele feltet, som først begyndte at presse bilerne lidt mere da asfalten var fodret med mere gummi. Det første stykke tid meldte kørerne tilbage at banen var som at køre på is.

Træningen blev en god session for de tre rookies, Oliver Bearman, Isack Hadjar og Kush Maini da de tre var feltets hurtigste på bybanen i Baku. De tre rookies var efterfulgt af Frederik Vesti med træningens fjerdehurtigste tid.

Britiske Oliver Bearman har godt styr på Baku City Circuit, hvorfor han både var hurtigst i træningen og kvalifikationen. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Kvalifikationen – Top fire adskilt af 0,071 sekunder

Oliver Bearman fortsatte de gode takter fra træningen og strøg til tops som hurtigste kører i de sidste sekunder af kvalifikationen. Teamkammeraten, Frederik Vesti, var ellers på foreløbig pole position efter målflaget og kunne kun se på mens de andre kørere kørte over stregen. Det blev til en flot fjerdeplads til det danske Mercedes juniortalent.


Som det er velkendt på bybanerne, skal der ikke meget til før det røde flag bringes frem. Blot syv minutter inde i sessionen måtte marshalls have fat i det postkasserøde flag da Brad Benavides havde parkeret raceren solidt i barrieren i sving 1.

De lidt mere erfarne kørere viste takter så snart kvalifikationen igen blev igangsat og herfra var der ingen problemer med ulykker.

Slipstream effekten har enorm betydning på en bane som Baku City Circuit, hvilket også blev altafgørende i denne eftermiddagssession. Kørerne kæmpede derfor også for at få den bedste placering på banen, så de kunne udnytte fordelen. Vesti opnåede dette med en tid på 1:53.271 som på daværende tidspunkt sendte ham 0,085 sekunder foran Pourchaire og dermed i foreløbig pole position. Selv med et bøjet styretøj formåede Bearman at kæmpe sig foran alle andre med tiden 1:52.652. Det er dermed den unge brites første pole position i Formel 2 nogensinde.

Hør en status på weekenden fra Vesti herunder:

Resultatet for kvalifikationen

Foto: FIA
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: