F2: Italien – Drugovich vinder mesterskabet trods DNF, Vesti på podiet

Foto: Clive Mason/Getty Images via Formula Motorsport Limited

Det har været en begivenhedsrig aften i det italienske. Felipe Drugovich har netop sat to store streger under Formel 2 mesterskabstitlen, til trods for at den brasilianske sejrsherre faktisk udgik af løbet inden første omgang var ovre.

Drugovich skriver sig ind i en fornem historie, hvor han med racerkørere som blandt andet Charles Leclerc, George Russel, Mick Schumacher, Nick de Vries og Oscar Piastri nu kan skrive Formel 2 mester på CV’et.

Frederik Vesti startede sprintløbet i pole position, hvilket lev omdannet til en godkendt andenplads i weekendens første løb. I morgen gælder det featureløbet, hvor Vesti starter i tiende startposition.

En tiltrængt sejr for den estiske Juri Vips, som var tydeligt lykkelig over det endelig lykkedes ham. Foto: Mark Thompson/Getty Images via Formula Motorsport Limited

Løbet – Jüri Vips får genoprejsning efter hård sæson uden sejre
Det er ikke hemmeligt, at Jüri Vips har haft en forfærdelig sæson, både på og udenfor racerbanen. Han blev hårdt og kontant afskåret Red Bull Junior programmet, efter en racistisk kommentar under en livesending på internettet. Derudover har han tabt flere potentielle sejre og podieplaceringer med kørerfejl frem mod sommerpausen. I dag vandt han dog sprintløbet, og det var en tydeligt glad Jüri Vips som stod øverst på podiet, i et løb som så fem kørere udgå.

Theo Pourchaire var eneste mand på banen so kunne nægte Drugovich at kalde sig mester allerede efter dagens løb, men løbet gik ikke franskmandens vej. Han sluttede sidst af alle gennemførende kørere, og dermed fik han ikke de fornødne point for at nægte brasilianeren sejrsfesten.


Frederik Vesti timede starten perfekt, men en kollision mellem Caldwell og Calderon frembragte safety car allerede på første omgang, og dermed kunne danskeren ikke udnytte Sargeants dårlige start tilstrækkeligt. Han tabte senere sin position til Vips ved genstarten, men holdt derefter presset bag sig, hvor Jehan Daruvala kæmpede for at få andenpladsen i hus.

Ralph Boschung, Clement Novalak, Felipe Drugovich, Olli Caldwell og Tatiana Calderon udgik alle fem tidligt I løbet. Boschung og Novalak var de som kom længst, om end de ikke kørte mere end syv omgange.

Meget atypisk, så vandt Felipe Drugovich mesterskabet uden at gennemføre løbet, ja sågar første omgang. Det kan han takke franske Theo Pourchaire for. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

På podiet var: Jüri Vips (P1), Frederik Vesti (P2), Jehan Daruvala (P3) og Felipe Drugovich (2022 Mesterskabssejr)

Husk at se med i morgen kl. 10:05, dansk tid, når Formel 2 endnu engang skal ud på den italienske asfalt.

Løbsresultat

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: