F2: Italien – Frederik Vesti starter forrest på Monza

ZANDVOORT (NL), 02-04 September 2022: Grand Prix of the Netherlands 2022 at Circuit Zandvoort. Frederick Vesti #09 ART Grand Prix. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency
Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

For en uge siden befandt hele Formel 2 feltet sig i Holland, hvor det ikke helt gik den vej som danske Frederik Vesti havde håbet. En af årsagerne var en svær kvalifikation, hvor han med en 11. plads var placeret midt i feltet i begge løbsstarter. Med det resultat kunne han akkurat ikke udnytte den omvendte startrækkefølge til lørdagens løb – men det kan han i dag.

Med en 10. plads i gårsdagens kvalifikation på Monza, betyder det at det unge danske talent starter forrest når starten går i Italien kl. 18, dansk tid.

Det blev Jack Doohan som løb med den hurtigste tid i kvalifikationen for tredje gang i hans rookiesæson. Med tiden 1:31.641 var han blot 0,126 sekunder hurtigere end Liam Lawson som gav ham kamp til stålet. Marcus Armstrong udgjorde sidste mand i Top 3, 0,193 sekunder efter Doohan.

Felipe Drugovich kæmpede sig endnu tættere på mesterskabstitlen, da han med en fjerdeplads i kvalifikationen er langt foran den tætteste rival, Theo Pourchaire som starter på 14. pladsen i begge løb denne weekend.

Kvalifikationen bød på en bane, som blev bedre og bedre jo tættere på målflaget vi kom og solen kom længere ned på himlen. Den eneste afbrydelse vi fik, var da Iwasa satte raceren i barrieren i sving 11. Det skete på den omgang, hvor han alene i første sektor var 0,2 sekunder hurtigere end bedste tid på daværende tidspunkt.


Husk at se med kl. 18:00.

Kvalifikationsresultat

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: