F2: Italien – Vesti sikrer sig endnu en andenplads på Monza

Foto: Frederik Vesti Motorsport via Facebook

Weekendens andet, og dermed sidste, løb er netop blevet flaget af i disse minutter, og det med Frederik Vesti på podiet endnu engang!

Jehan Daruvala vandt det dramatiske featureløb, hvilket betød inderen nu også kan kalde sig sejrherre i 2022. Han startede løbet i sjette position, men kæmpede sig helt op til sejren på de 30. omgange.

Både safety car og rødt flag blev der brug for gennem løbet, hvor blot 14 kørere nåede at se målflaget.

Løbet – Drama fra start til slut
Jack Doohan i pole position og Liam Lawson i andenposition skulle lede feltet an på de i alt 30 omgange, hvilket skulle vise sig ikke blot at blive ’endnu’ et løb. Doohan stallede næsten på formationsomgangen og igen til den reelle start. Han røg hurtigt ned på ottendepladsen og fik ødelagt sin frontvinge efter en kontakt i midterfeltet.

Vesti som sikrede sig andenpladsen i aftes, skulle kæmpe sig vej op gennem feltet fra 10. startposition med øjnene stift rettet mod endnu en podieplacering.


Fire kørere udgik allerede kort efter chikanen, hvilket frembragte løbets første safety car. Ralph Boschung, Theo Pourchaire, Olli Caldwell og Luca Ghiotto. Pourchaire blev ramt af Boschung som startede en dominoeffekt i midterfeltet. Logan Sargeant udgik i kontakten mellem Daruvala og Doohan, hvor Doohan fløj ind i amerikaneren, hvorefter hans løb sluttede.

Først på sjette omgang kunne feltet igen kæmpe om placeringerne, da det tog lidt tid at bugsere de fem biler som udgik på første omgang. Det holdt dog kun halvanden omgang, før vi igen havde gult flag som senere blev til både safety car og sidst et rødt flag. Årsagen var Calan Williams som efter en kontakt med Beckmann, var endt i dækbarrieren.

Det startede en større pitstoprunde, hvor blandt andet Vesti var blandt de kørere som valgte at skifte dæktype. Det valg skulle vise sig at hjælpe ham helt frem mod slutningen af løbet. Marcus Armstrong skulle også i pit, men fik en straf for måde, hvorpå han kom ind i pitten på. Sekunder senere blev løbet dog flaget rødt, da dækbarrieren skulle repareres.

Ved genstarten var Vesti på sjettepladsen, få omgange senere var han dog allerede to placeringer oppe. Top 2 havde dog på dette tidspunkt ikke skiftet dæktype og var derfor tvunget i et pitstop inden målflaget.

En kontakt mellem Jüri Vips og Liam Lawson gav Vips en 10 sekunders stop and go straf og Liam Lawson en ny frontvinge.

Med denne weekend er Vesti nu oppe som nummer ni i mesterskabet.

Løbsresultatet

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: