F2: Saudi-Arabien – Victor Martins med suveræn pole position

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

F3 mester og nu F2 rookie, Victor Martins, har for kort tid siden sat en fænomenal tid i F2 kvalifikationen på Jeddah Corniche Circuit i Saudi-Arabien. Dermed er den franske ART Grand Prix kører i pose position til løbet på søndag, men ligner en mand som sagtens kan kæmpe sig op gennem feltet fra 10. startposition i løbet i morgen kl. 16:10 dansk tid.

Danske Frederik Vesti starter i fjerdeposition i morgen, da han med kvalifikationens syvendehurtigste tid kan udnytte den omvendte gridplacering i sprintløbet.

Træningen – Prema havde fart i raceren

Oliver Bearman, Frederik Vesti og Prema Racing kom stærkt ud af weekendens træning, hvor Bearman med hurtigste tid var efterfulgt af danskeren blot 0,179 sekunder efter.

Allerede i træningen viste franske Martins også kulør, da han næsten 10 minutter før Bearman satte sessionens tredjehurtigste tid.


Kush Maini og Dennis Hauger udgjorde resten af top 5.

Amaury Cordeel spandt rundt i sving 13 og endte med at være strandet på banen. Med kun fire minutter tilbage af træningen blev sessionen ikke genoptaget.

Oliver Bearman var hurtigst i weekendens træning i Saudi-Arabien. Foto: Lars Baron/Getty Images.

Kvalifikationen – Martins dominerede kvalifikationen

Med baneopdateringer til dette års Formel-weekend på Jeddah Corniche Circuit, var det ikke på forhånd givet, hvem af de aspirerende talenter der skulle starte forrest på søndag.

De første ni minutter af kvalifikationen stod på konstante grønne og lilla sektortider ned gennem hele feltet som alle kørte med lilla dæksider.

Cirka halvvejs inde fik vi det første holdt på tempoet, da Richard Verschoor spandt rundt i sving 22. Herfra måtte han slukke motoren og lade det røde flag påvirke resten af feltet som var i færd med at køre hurtige tider hjem.

Til trods for sessionen kun have 18 minutter tilbage da de igen måtte køre på banen, var der ikke kaos for at komme ud af pitten. Solen var ved at gå ned og det betød jo længere de ventede, jo bedre ville asfalttemperaturen være. Det blev også tydligt da samtlige kører, Verschoor og Leclerc undtaget, satte deres tid indenfor de sidste seks minutter af sessionen, hvor banetemperaturen var optimal til super soft dækkene. Det var netop i disse minutter Victor Martins satte tiden: 1.14,326… 0,744 sekunder hurtigere end Oliver Bearman på andenpladsen.

Arthur Leclerc stoppede dog alt det sjove da han i kontakt med væggen stoppede sessionen før tid med endnu et rødt flag. Herfra var resultatet endeligt.

Frederik Vesti var godt med langt ind i kvalifikationen og var ligeledes en af de få kørere som var i gang med en hurtigere tid, da Arthur Leclerc stoppede på banen. Med seks minutter tilbage af sessionen var han og Bearman således 1-2 som var tilfældet i træningen.

Husk at se med i morgen kl. 16:10, hvor Vesti starter i fjerde position.

Træningsresultatet

Foto: FIA

Kvalifikationsresultat

Foto: FIA
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: