F2: Storbritannien – Frederik Vesti næsthurtigst på Silverstone

Foto: Rudy Carezzevoli - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Formel 2 er ankommet til det britiske, hvilket betyder et velment ’hello’ til den legendariske bane, Silverstone.

Senere i dag, kl. 18:00 dansk tid, køres weekendens første løb, men inden da, får du lige en opsummering på kvalifikationen sent i går.

Logan Sargeant løb med sessionens hurtigste tid på 1:38.432, og sikrede sig dermed pole position til søndagens løb. I dag starter han dog P10, grundet den omvendte startrækkefølge i lørdagens sprintløb.

Det var marginalerne som afgjorde top-5, da der blot var 0,2 sekunder mellem Logan Sargeant i front på pole position og Liam Lawson på femtepladsen. Kun 0,1 sekund efter Sargeant befandt danske Frederik Vesti sig, med sessionens andenhurtigste tid, og starter derfor P9 i løbet i aften.

Det var en session som var præget af et skydække, som gjorde det svært for kørerne at få varme i dækkene inden de kunne give det et forsøg. Et eksempel på det, var mesterskabsførende Drugovich som låste fordækkene og måtte en tur af banen. Vesti derimod var manden de andre skulle slå efter de første tider begyndte at tikke ind. Med en tid på 1:39.611 befandt han sig i front. Der gik dog ikke længe før tiderne endte under 1:39.


Med 12 minutter tilbage af sessionen brød solen endelig igennem, hvilket dermed også betød at tiderne atter engang ville tage et nyk nedad, da kørerne nu kunne få dækkene nemmere op i temperatur.

Logan Sargeant fandt varmen i dækkene, og kvitterede med sessionens hurtigste tid. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Logan Sargeant udnyttede hurtigt den nye temperaturfordel, og kastede sin Carlin-racer over stregen, med det der til slut skulle vise sig at blive pole position tiden. Vesti splittede Sargeant og Drugovich, da han med tiden 1:38.539 sikrede sig sessionens andenhurtigste tid. Danskerens teamkammerat satte en identisk tid med Drugovich, men da brasilianeren havde sat sin først, måtte franskmanden indfri sig med fjerdepladsen. Liam Lawson afgjorde den sidste plads i top-5.

Et sent gult flag, grundet en strandet David Beckmann, afsluttede sessionen før tid, da kørerne dermed ikke kunne sætte to hurtige omgange i streg, og der ikke var tid nok til endnu en omgang da der igen var grønt flag.

Med kvalifikationens tiendehurtigste tid, starter Jehan Daruvala i front i aftenens løb, med Enzo Fittipaldi ved sin side. Frederik Vesti starter løbet P9.

Løbet starter kl. 18:00 dansk tid.

Resultatet for sessionen

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: