F2: Vesti vinder sprintløbet og holder håbet i live om mesterskabet!

På podiet var Frederik Vesti (P1), Jack Doohan (P2) og Johan Daruvala (P3). Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images
Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Sæsonens næstsidste løb… Næstsidste mulighed for Vesti at tage vigtige point med til det tæt på altafgørende mesterskab og han leverede varen. Sejren skulle hjem og det kom den efter en lang dramatisk kamp med Fittipaldi.

Med rivalen Pourchaire tilbage på 14. pladsen og Vesti selv på andenpladsen da starten går, så var grundlaget for potentialet på plads.

Med en god start fra både Fittipaldi i pole position og Vesti kunne de to stikke af i de første to sving, men blev hurtigt hentet af Hadjar og Verschoor så det blev en firkamp ned af langsiden. Vesti var kortvarigt i front men faldt tilbage på fjerdepladsen som resultat af kampen. Juan Manuel Correa måtte parkere raceren midt i sving 2, hvilket var skyld i Bernd Mayländer måtte i aktion. Arthur Leclerc kom ikke afsted ved starten og måtte skubbes tilbage i pitten, hvor han så senere kunne komme med i løbet og måtte indhente det tabte bag safety car perioden.

På radioen blev Vesti mindet om at der intet var at tabe. Albuerne skulle ud for at sejren kunne komme i front. Senere kom ordren også på at sikre løbets hurtigste omgang.

Den hurtigste omgang i løbet snuppede Victor Martins, men da han var udenfor pointene får Frederik Vesti pointet for at været hurtigst blandt dem i pointene. Foto: Clive Mason – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Med en forbikørsel på Verschoor på langsiden og senere Hadjar havde Vesti kæmpet sig op på andenpladsen. Nu skulle han igen jagte Fittipaldi, denne gang blot 17. omgange siden sidst. Omgangene der fulgte bød på tætte kampe og låste forhjul i de hårde nedbremsninger, men herren som kom ud i front var rød/hvide Frederik Vesti med blot tre omgange tilbage af løbet.


Mesterskabskampen er derfor komplet åben endnu. Pourchaire sikrede sig blot to point mens Vesti tog 11 point med fra løbet. Derfor er differencen mellem de to nu nede på 16 point!

– Kom så! Kom så! Det her er IKKE slut endnu, lød det på radioen både fra og til Vesti ved målflaget efterfulgt af ingeniøren som nynnede Der er et yndigt land.

– Det var et fedt løb. Det var en god start, lidt konservativ på dækkene, hvor jeg blev fanget lidt og mistede tre pladser. Jeg holdt hovedet koldt og gav alt hvad jeg havde for at vinde. Sejren var så vigtigt. Jeg kommer med mere selvsikkerhed til løbet i morgen nu med det mindre hul til Theo. Det bliver fedt, sagde Vesti efter løbet.

På podiet var Frederik Vesti (P1), Enzo Fittipaldi (P2) og Richard Verschoor. Foto: Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Resultatet

Foto: FIA

Følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/, så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: