Dobbelt triumf for Frederik Vesti på Paul Ricard

Foto: Formula Regional European Championship

Det kunne ikke være gået meget bedre for Frederik Vesti, som i weekenden fik sin debut i Formula Regional European Championship for Prema Powerteam. På Paul Ricard i Sydfrankrig sikrede midtjyden sig intet mindre end én pole position, to sejre og en enkelt andenplads i et hårdt felt blandt kendte (efter)navne.

Allerede i træningerne så det positivt ud for Vesti, der i vinterens løb skiftede Formel 4 og hollandske Van Amersvoort Racing ud med afløseren for Formula Renault Eurocup og det italienske stjerneteam. Forårets intensive testprogram bar frugt – beviset var lutter topplaceringer til weekendens tre heat, med en enkelt pole position som kronen på værket.

I første heat blev en tredjeplads på gridden vekslet til en sejr og et forspring til teamkammeraten Enzo Fittipaldi på hele 2,5 sekunder, men andet heat bød på en andenplads – vel at mærke efter at være startet på fjerdepladsen.

To sejre og en andenplads kan Frederik Vesti tage med hjem fra Frankrig. Foto: Formula Regional European Championship

Det var imidlertid i sidste heat, at Frederik Vesti tog det sidste stik. Weekendens anden heatsejr blev taget hjem, denne gang fra pole position. En imponerende præstation, som ikke engang hovedpersonen selv kan skjule sin forbavselse over:

– Igennem alle vores testdage har jeg selvfølgelig fået en fornemmelse af mit eget og teamets niveau, men jeg havde slet ikke forventet at de gode resultater ville komme så hurtigt, fortalte en glad Frederik Vesti til Boxengasse søndag eftermiddag.


Trods den positive overraskelse og de nye pokaler til samlingen har vejlenseren ikke forventninger om at træerne vokser ind i himlen. Konkurrenterne skal ikke undervurderes:

– Hvis vi bliver ved med at arbejde hårdt på at fortsætte udviklingen, har vi en god chance for at være med i toppen når sæsonen er slut. Men det er også nødvendigt, for de andres indsats skal på ingen måde undervurderes, så der bliver ikke plads til at slappe for meget af.

Frederik Vesti satte tempoet ved sæsonpremieren på Paul Ricard. Foto: Formula Regional European Championship

Næste løb for Frederik Vesti og Prema Powerteam bliver på italienske Vallelunga den 3-5. maj.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: