Frederik Vesti sæsondebuterer på Paul Ricard i weekenden

Foto: Paolo Pellegrini

I weekenden debuterer Frederik Vesti i Regional European Championship – det tidligere officielle Europamesterskab i Formel 3. Den flerårige Van Amersvoort-kører har over vinteren skiftet til det italienske topteam, Prema Powerteam, og ambitionerne er høje.

Vesti og teamet har gennemført en lang række testdage, så både kører og team føler sig godt hjemme i den nye F3-racer, som er helt nyudviklet:

– Bilen er tungere og har mindre downforce end den F3’er, jeg testede sidste år og kørte Macau i. Det stiller anderledes større krav til køreteknik, fordi downforcen ikke ”holder hånden over én”. Med en hurtig motor og en acceleration på 2.8 sekunder fra 0 – 100 km/t, er det her den fedeste oplevelse at få lov til, fortæller Frederik Vesti i en pressemeddelelse forud for sæsonstarten.

Frederik Vesti og Prema Powerteam har kørt mange testkilometer forud for sæsonen. Foto: Paolo Pellegrini

Det unge F3-talent har også kun positive vendinger at dele, når snakken falder på hans nye team. Det er da også erfarne kræfter, som tager hånd om ham. Med navne som Robert Kubica, Esteban Ocon, Mick Schumacher og Charles Leclerc blandt de tidligere kørere må man formode at der er styr på hvordan man udvikler unge kørere frem mod Formel 1.

– Jeg er vild med at være hos de vanvittigt dygtige folk – og så er jeg vild med den her bil! Den er en stor udfordring, men det er præcist det, der gør, at jeg udvikler mig som kører.


Udvikling skal der til, hvis Vesti skal nå sit mål og blive en del af Formel 1-feltet i løbet af en årrække. Det er i disse år, de vigtigste frø skal såes, hvis målet skal blive andet end en dyr drøm. Det er den 17-årige racerkører imidlertid ganske opmærksom på:

– Det er klart, jeg er bevidst om, at det er lige NU, jeg skaber min fremtid og mulighed for at fortsætte op ad den stejle vej mod det ultimative mål – F1. Men den store økonomiske opbakning jeg har, har givet mig muligheden for en optimal forberedelse, som har gjort mig klar på en måde, der gør, at jeg går tændt, men også ”afslappet” til opgaven.

Det er blandt andet store danske virksomheder som Give Steel og Hybel, som har bidraget til at det store skridt fra Formel 4 til Formel 3 blev til en realitet i år.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: