Frederik Vesti: – Det her er det største at være igennem for mig

Foto: Mercedes Petronas AMG F1

Vi var næppe de eneste som sad klistrede til skærmen i fredags for at se det unge talent, Frederik Vesti, rive George Russels Formel 1 bil rundt på den mexikanske bane. Omend det ikke blev til hverken sessionens hurtigste tid eller en pace som Hamiltons, så er Frederik Vesti og resten af teamet meget tilfredse med det job som danskeren udførte.

For præcis som Vesti havde pointeret forud for weekenden var formålet med debuten ikke at indkassere den hurtigste omgangstid. Det gjaldt først og fremmest at teste og udvikle bilen, som teamet efterfølgende kunne arbejde videre med. Til trods for en udfordrende debut, så var det alligevel en glad og positiv Frederik Vesti, der kunne sætte nogle ord på det, han lige havde været igennem.

– Bilen var svær i dag. Jeg kørte med et andet set-up end Lewis Hamilton. Jeg havde håbet på mere fra min side, men undervejs gik det op for mig, at Lewis også var udfordret og havde svært ved at køre bilen. Anden træning var tilsvarende svær for både Lewis og George. Men det skal ikke tage noget opmærksomhed fra min egen situation, forklarer Vesti.

Frederik Vesti på banen i FP1 på den mexikanske asfalt. Foto: Mercedes Petronas AMG F1 Team

– Jeg havde mere i mig. Men det betød virkelig meget for mig at holde bilen indenfor grænsen, uden at risikere noget unødigt. Vi testede en masse på det såkaldte long-run. Jeg fik gjort det arbejde, jeg skulle udføre og jeg har lært en masse af det. Pace wise kunne det have været anderledes, hvis jeg havde risikeret noget mere i de hurtige sving. Det valgte jeg ikke at gøre. Jeg gik på intet tidspunkt efter en hurtig omgang for der skulle prøves en masse af. Jeg havde et job at gøre for teamet – ikke for mig selv. Men jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde at et par hurtige omgange havde gjort mig godt. Selvfølgelig er jeg træt af, jeg ikke fik alt det ud af mig selv som jeg ved, jeg har. Men omvendt er jeg bare stolt over at få lov til at udføre den opgave, jeg er blevet sat på.  Jeg har leveret de data som teamet kunne bruge til resten af weekenden, tilføjer han.

Mercedes teamet var ligeledes tilfredse. Motorsportschef Jérôme d’Ambrosio udtalte således at Vesti havde gjort et godt stykke arbejde under vanskelige forhold med en udfordrende bil og en drilsk bane.


Også teamchef Toto Wolff satte nogle ord ovenpå danskerens debut.

– Han er en talentfuld ung kører som ikke kun er hurtig men også kløgtig. Han ved præcis hvad teamet forventer af ham i bilen. Jeg er sikker på han vil præstere godt og give os et godt udgangspunkt for vores arbejde resten af denne weekend, udtaler han til F1.com.

Først om cirka en måned sidder danskeren endnu engang i en racerbil. Denne gang sin egen PREMA racer i Abu Dhabi. Foto: Mercedes Petronas AMG F1

Frederik Vesti er derfor også med på sidelinjen resten af weekenden i Mexico.

– Sikken nogle dage og sikken nogle dage, der stadig er foran mig i den resterende del af weekenden sammen med Mercedes. Det her er det største at være igennem for mig lige der, hvor jeg p.t. er i min karriere, afslutter Vesti.

Først d. 24. november skal Vesti igen sidde i en racerbil. Denne gang sin egen i Formel 2, hvor sæsonafslutningen skal køres i Abu Dhabi, hvor Mercedes junioren skal køre om mesterskabstitlen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: