24 Hours of SPA efter 16 timer: Michael Christensen og GPX Racing ude

1F1A4666
Foto: SRO/24 Hours of SPA

God morgen! 24 Hours of SPA foldede sig på mange måder ud over natten – mest markant med en længere afbrydelse, da Matthew Payne havde en stor afkørsel ved Blanchimon og endte med at sætte sin Porsche 911 GT3R fra Earl Bamber Motorsport i muren.

Payne blev efterfølgende kørt på hospitalet til et tjek, men meldtes hurtigt ok – til gengæld krævede afkørslen en del reparationer af barrieren i Blanchimont, og man afbrød derfor løbet i en tid.

Genstarten var hård ved de danske forhåbninger i det samlede klassement, for så snart starten gik, fik Michael Christensens GPX Racing Porsche et motorproblem, som har sendt dem helt ud af løbet. En ærgerlig ende på et ellers godt løb, hvor bilen konstant var med i topkampen.

Vildt comeback i Pro-kategorien

Morgenen har til gengæld været god for de to andre biler med dansk islæt i Pro-kategorien, hvor der virkelig er blevet rykket rundt på tingene over natten.

Det startede lørdag aften med at Dinamic Motorsports #54, der startede fra pole, helt måtte udgå med et smadret styretøj. Det bragte ROWE Racings BMW #98 i spids til den første pointgivning efter seks timer, og også efter 12 timer tog det tyske team fra ROWE Racing fulde point.


Siden har de dog fået selskab, og der er fortsat hele ti biler på den førende omgang – og i spidsen lige nu er et team, der har lavet et brag af et comeback. KCMG Motorsports Porsche med Laurens Vanthoor, Nick Tandy og norske Dennis Olsen startede sidst, men de bragte sig i front efter 14,5 timer, og bytter lige nu føring med Iron Lynx’ #51, som Nicklas Nielsen er en del af.

Iron Lynx’ to Ferrari 488 GT3 Evo-racere har også været en konstant faktor i topkampen, og her har de forsvarende vindere i #51 bragt sig op i føring, mens #71 blev sat lidt tilbage af en straf for at ignorere et gult flag. Derfor er #71 nede med knap en omgang som nummer 8.

Med på den førende omgang og godt kørende er også Beechdean AMR’s #95 – bedre kendt som the Dane Train. Nicki Thiim, Marco Sørensen og Maxime Martin har indtil nu kørt et solidt løb uden de store kvaler – og har profiteret på det.

Michelle Gatting i klasseføring

I Gold Cup er der også godt nyt for de danske kørere. Michelle Gatting og Iron Dames kørte sig for alvor ind i topkampen i Gold Cup lørdag aften, og har med en stærk nat fået bragt sig i en solid føring på over en omgang ned til nummer to. Iron Dames-raceren ligger nummer 17 samlet og Michelle Gatting er aktuelt i bilen.

Nummer fem i Gold Cup og to omgange nede er Frederik Schandorffs Inception Racing McLaren.

I Silver Cup har Audi sat sig på kampen i toppen af klassen, hvor Audi Sport Team WRT’s #30 med blandt andet Benjamin Goethe på holdet er i føring foran Attempto Racing Audis #99.

Hos Allied Racing er Patrik Matthiesen i teamets Porsche lige nu – og også det tyske team har været på lidt af en comebackmission. De er aktuelt nummer 32 samlet og har kørt sig 22 pladser op – det giver dem aktuelt en ottendeplads i klassen.

Valdemar Eriksen og GetSpeeds Mercedes #3 er ude efter en kontakt sendte Eriksen ud i en afkørsel i nat, hvilket har fået Mercedes-teamet til at trække bilen ud.

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: