Christina Nielsen i nyt amerikansk kvindeteam i 2020

Foto: Christina Nielsen Racing

Sammen med Katherine Legge skal danskeren køre en fabriksstøttet Lamborghini Huracan GT3 EVO for GEAR Racing Grasser-teamet i IMSA-mesterskabets GTD-klasse. Klassen vandt Christina Nielsen i 2016 og 2017. Første opgave er 24 timers-løbet på Daytona i januar måned.

Aftalen er efter sigende kommet i hus på ret kort tid. Bag indsatsen står organisationen GEAR – Girls Empowerment Around Racing – hvis mission er at inspirere kvinder til at jagte deres drømme. Og for Christina Nielsen er det også en fortsættelse af en drøm, som er gået i opfyldelse, når hun igen er at finde på de amerikanske racerbaner i en konkurrencedygtig bil:

– Det er en af min karrieres største nyheder. Grasser Racing Team er et utrolig stærk og anerkendt team, som har gjort det godt i Blancpain- og ADAC-serien i Europa, og som sidste år vandt både 24-timersløbet på Daytona og 12-timersløbet på Sebring. Jeg er taknemmelig over at få muligheden for at tilslutte mig holdet og Lamborghini, fortæller Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

Det østrigske Grasser Racing Team er fabriksstøttet og vant til at vinde racerløb. Foto: Christina Nielsen Racing

Det er indtil videre kun Katherine Legge, som er offentliggjort ved siden af den danske racerkører, men de to kender hinanden fra 2019-sæsonen, hvor de begge har kørt i Meyer Shank Racing’s Acura NSX GT3 i et lignende projekt:

– Samtidig er jeg glad for igen for at kunne fortsætte samarbejdet med Katherine Legge, som jeg jo allerede har delt bil med i IMSA-serien i år. Vi glæder os begge til at sætte os i sædet i vores nye Lamborghini Huracán GT3 EVO, som ligner den perfekte udfordrer i den benhårde GTD-klasse. Og så er jeg naturligvis enormt glad for at vende tilbage til en fuld sæson på de amerikanske racerbaner, hvor jeg helt naturligt har en masse erfaring.


Teamet bag er heller ikke tilfældigt valgt. Grasser Racing har fem sæsoner på bagen som Lamborghini-fabriksteam, og selvom det bliver det østrigske teams første fulde sæson i USA, er de allerede noteret for sejre på Sebring og Daytona.

I de kommende uger forventes det at GEAR Racing offentliggør den tredje kører, som støder til Christina Nielsen og Katherine Legge ved langdistanceløbene.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: