Daytona: Ny Corvette-racer fremvist og hurtige danskere på asfalten

Foto: IMSA

Den rigtige Daytona-uge, Rolex 24 at Daytona, er i fuld gang efter sidste uges test- og kvalifikationsweekend, Roar Before The Rolex 24.

Programmet stod på træningssession efter træningssession samt en kvalifikation fra fredag til søndag, og denne weekends program indebærer også et par træninger, inden braget lørdag kl. 19:30 dansk tid. Derudover har Boxengasse også selv folk på Daytona International Speedway, hvilket giver os meget større kapacitet og mulighed for at fortælle historierne helt tæt på.

Danskerbiler i topform

Vi blev klogere på mange ting i sidste weekend – både om den nye GTP-klasse, men vi fik blev også beriget med generel viden om dette års nye besætninger og niveauer.

I førerklassen lykkes det kun de øvrige GTP-besætninger at slå #60 Meyer Shank Racing af tronen én enkelt gang, og ellers var det Tom Blomqvist og Colin Braun der i næsten hver session toppede feltet. De fik dog stor og stærk modstand fra bl.a. Michael Christensens #7 Porsche Penske Motorsports, der satte flere omgangstider på andenpladsen, og natten til fredag blev de faktisk nummer et.

Megen af den positive opmærksomhed er landet hos LMP2-holdet med #18 fra ERA Motorsports, hvor Christian Rasmussen sammen med Dwight Merriman, Ryan Dalziel og Oliver Jarvis skal jagte Rolex-ure. Holdet kommer absolut ikke til sydkysten uden erfaring og gode kræfter, for udover den danske formelstjerne har Oliver Jarvis godt med metal i hjemmet fra sin DPi-tid hos Meyer Shank Raicng. Foto: Jake Galstad/IMSA

Der er også fart over feltet i LMP2-klassen hvor vi finder Christian Rasmussen i #18 ERA Motorsports, der med Dwight Merriman, Ryan Dalziel og Oliver Jarvis har et rigtig stærkt hold. Derudover er Mikkel Jensen, Scott Huffaker, Rinus VeeKay og Steven Thomas også godt besat i TDS Racings #11, ligesom Nicklas Nielsen hos AF Corse og High Class Racings danske racer også er godt med i feltet.


I GTD og GTD Pro har flere besætninger med dansk islæt også markeret sig godt, og de med en skidt start, er kommet godt igen. Du kan læse mere om de danskere kørere i Boxengasses IMSA-guide, som du finder her. Vi har også fået en snak med Christian Rasmussen, hvor han ser frem mod sin debut på Daytona.

Chevrolet og Corvette præsenterer nyt GT3-koncept

Med 15 mesterskaber, otte sejre på Le Mans og fire på Daytona går Chevrolet og Corvette Racing nu sammen om en GT3-racer, der i fremtiden skal kunne lidt af hvert. Det er planen for Chevrolet både at ramme asfalten på 24 Hours of SPA-Francorchamps, 12 Hours of Bathurst og 24 Hours of Nürburgring.

Dertil oplyser flere kilder til Boxengasse, at de to partnere også håber at strække samarbejdet over i både IMSA og FIA WEC.

Foto: Corvette Racing

HVORDAN SER JEG MED?

Viaplay har igen de skandinaviske rettigheder til IMSA WeatherTech SportsCar Championship, men sender kun løbet på Daytona – det er i hver fald seneste udmelding. IMSATV er derfor igen geoblocked.

Traditionen tro har Andy Blackmore lavet sin verdenskendte Spotter Guide – et toptip til løbet er at printe den i A3 og farver. Så er det nemt at få overblik over de 61 biler hjemme i stuen. Se mere her:

TV-TIDER TIL ROAR & ROLEX 24 AT DAYTONA

Fredag d. 20. januar

17:00-18:30 – Træning 1
22:15-00:00 – Træning 2

Lørdag d. 21. januar

17:15-18:45 – Træning 3
21:10-22:10 – Træning 4
00:30-01:30 – Træning 5

Søndag d. 22. januar

19:25-21:00 – Kvalifikation

Lørdag d. 28. januar

19:30 – Rolex 24 at Daytona 2023

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Guide: Alt du skal vide om Daytona og IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2023

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: