Fire timer tilbage: Danskerne fylder godt i LMP2

#04: CROWDSTRIKE RACING BY APR, ORECA LMP2 07, LMP2: George Kurtz, Colin Braun, Toby Sowery, Malthe Jakobsen
Foto: Michael L. Levitt

Med fire timer tilbage af årets Rolex 24 at Daytona har der atter været modgang til et par af de danske kørere. Frederik Schandorff og Inception Racing har tabt 16 omgange i pitten, mens mekanikerne har udskiftet starteren på teamets McLaren 720S GT3 Evo, hvilket har sendt dem ned på 14. pladsen i GTD-klassen.

Det betyder, at Michelle Gatting er bedst placerede dansker i GTD-klassen. Hun og Iron Dames er på niendepladsen, mens Anders Fjordbach og MDK Motorsports er på 12. pladsen. Marco Sørensen er som forventet udgået efter elektriske problemer med Heart of Racing’s Aston Martin.

Til gengæld er der i  LMP2 godt med fart på de unge danske talenter. Christian Rasmussen har netop overtaget føringen efter i et par timer at have set bagenden på Malthe Jakobsens Crowdstrike Racing-bil, som mistede føringen ved et planlagt pitstop. Malthe Jakobsen har i sit seneste stint kørt stærke omgangstider og undervejs overtaget førstepladsen efter en intens dyst med Rasmussens teamkammerat, Connor Zilisch, hvor de to kørte hjul mod hjul rundt i speedway-sektionen. Malthe Jakobsen er tilbage i bilen og er på andenpladsen efter pitstoppet – det kunne godt blive interessant!

I den generelle stilling er det Porsche #7 med Felipe Nasr, som fører an efter en dristig overhalingsmanøvre på Jack Aitken. Ved hjælp af en langsommere GTD-Porsche kunne Nasr placere sig optimalt og gå forbi Aitkens Cadillac, og siden har han kørt et forspring på seks sekunder ud. I GTD Pro er det Ferrari-teamet Risi Competizione, som fører an, mens det er Winward Racing i Mercedes-AMG GT3, som ligger forrest i GTD.

Der er stor sandsynlighed for, at tempoet bliver taget ud af feltet over de næste par timer mens de tilbageværende teams får finjusteret pitstrategierne inden de sidste timers afslutning forventeligt bliver ét langt sprint mod målstregen. Vi kan glæde os over, at der i hvert fald er to danskere med i spidsen af LMP2-klassen – og måske er miraklernes tid endnu ikke forbi i GT-klasserne heller.


Danskerne på Daytona efter 20 timer:

LMP2

P1: Christian Rasmussen / ERA Motorsport / Oreca

P2: Malthe Jakobsen / Crowdstrike Racing / Oreca

DNF: Dennis Andersen / MDK by High Class Racing / Oreca

DNF: Nicklas Nielsen / Richard Mille AF Corse / Oreca

DNF: Mikkel Jensen / TDS Racing / Oreca

GTD Pro

P3: Michael Christensen / AO Racing Team / Porsche

GTD

P9: Michelle Gatting / Iron Dames / Lamborghini

P12: Anders Fjordbach / MDK Motorsports / Porsche

P14: Frederik Schandorff / Inception Racing / McLaren

DNF: Marco Sørensen / Heart of Racing / Aston Martin

DNF: Nicki Thiim / Magnus Racing / Aston Martin

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: