Flere danskere ude af Daytona 24 – stadig danske vinderchancer

#70: Inception Racing, McLaren 720S GT3 EVO, GTD: Brendan Iribe, Frederik Schandorff, Ollie Millroy, Tom Gamble
Foto: Richard Dole

Den første halvdel af Rolex 24 at Daytona har krævet en håndfuld ofre, heriblandt en del af de 11 danske deltagere.

Under tre timer inde i løbet måtte TDS Racing og Mikkel Jensen smide håndklædet i ringen, da skaderne fra Steven Thomas’ afkørsel i starten af løbet var for store til at kunne reparere. Også MDK by High Class Racing måtte omkring halvvejs i løbet opgive at få bilen til at køre rigtigt. Dennis Andersen spandt rundt og blev ramt hårdt af en GT3-racer kort efter starten på løbet, og skaderne herfra har vist sig at være umulige at få has på.

Også Nicklas Nielsen har fået tidlig fyraften. Allerede efter fire timer måtte Richard Mille AF Corse-teamet trække bilen ud af løbet med en defekt motor.

Blandt danskerne i GTD og GTD Pro-feltet er Nicki Thiim og Magnus Racing udgået med skader efter kontakt med en konkurrent. Marco Sørensen er ligeledes gledet ned i bunden af feltet, mens mekanikerne forsøger at reparere motorproblemer på Heart of Racing-teamets Aston Martin – formentlig forårsaget af en elektrisk fejl.

#27: Heart of Racing Team, Aston Martin Vantage GT3 Evo, GTD: Roman De Angelis, Zacharie Robichon, Ian James, Marco Sorensen

Ikke kun dårligt nyt for danskerne


Helt skidt ser det dog ikke ud med rød-hvide briller. I LMP2-klassen er Christian Rasmussen og ERA Motorsport i skrivende stund på tredjepladsen, og vigtigst af alt, på omgangshøjde med den førende. Malthe Jakobsen og Crowdstrike Racing har flere gange været i front, ikke mindst takket være nogle hurtige stints fra den populære thybo, men er i skrivende stund på femtepladsen i klassen. Vigtigst er det dog at være på omgangshøjde med den førende, og dét er også tilfældet her.

Michael Christensen og AO Racing har kørt sig tilbage på tredjepladsen i GTD Pro-klassen, og mens Frederik Schandorff sammen med Inception Racing har ført an i GTD-feltet, er teamets McLaren pt. på femtepladsen. Iron Dames med Michelle Gatting i bilen er på 11. pladsen i GTD.

Der er stadig masser af dansk vinderpotentiale på Daytona, men som traditionen er på Daytona, handler de første 22-23 timer om at holde bilen i live, inden galoppen bliver sat ind i de sidste timer.

Danskerne på Daytona efter 14 timer:

LMP2

P3: Christian Rasmussen / ERA Motorsport / Oreca

P5: Malthe Jakobsen / Crowdstrike Racing / Oreca

DNF: Dennis Andersen / MDK by High Class Racing / Oreca

DNF: Nicklas Nielsen / Richard Mille AF Corse / Oreca

DNF: Mikkel Jensen / TDS Racing / Oreca

GTD Pro

P3: Michael Christensen / AO Racing Team / Porsche

GTD

P6: Frederik Schandorff / Inception Racing / McLaren

P11: Michelle Gatting / Iron Dames / Lamborghini

P16: Anders Fjordbach / MDK Motorsports / Porsche

P8: Marco Sørensen / Heart of Racing / Aston Martin

DNF: Nicki Thiim / Magnus Racing / Aston Martin

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: