Optakt: Stort IMSA-felt brager sammen på Watkins Glen

Foto: IMSA

TV- og spotterguide kan ses i bunden af artiklen.

Watkins Glen International, New York – De amerikanske formelbiler har skudt sommersæsonen godt i gang med to løb på tre uger, og nu melder sportsvognene sig også ind i kampen i de varme grader.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship vender i denne weekend tilbage med sæsonens andetsidste langdistanceløb, hvor feltet gæster intet ringere end legendariske Watkins Glen International i delstaten New York.

Danskerdueller i LMP2- og GT-klasserne

Her på Boxengasse har vi allerede kreeret et skriv om deltagerlisten til de seks timer på Watkins Glen, som kan læses her, men lad os kort dykke ned i den aktuelle situation for Dannebrogskører- og holdene.

Der er hård og tæt kamp om pladserne i LMP2-klassen, hvor Mikkel Jensen og #11 TDS Racing skal kæmpe om at forsvare deres mesterskabsføring. Både #20 High Class Racing med danskerduoen Dennis Andersen og Anders Fjordbach, der i øvrigt assisteres af arabisk-amerikanske Ed Jones, skal ligesom Christian Rasmussen og Co. i #18 ERA Motorsports kæmpe om en plads i mesterskabets top-5.


Mikkel Jensen kørte i fjor under PR1 Mathiasen Motorsports’ faner. Foto: IMSA

Christian Rasmussen, der deler bil med Dwight Merriman og Ryan Dalziel, er også aktuel i Indy NXT, hvor han i skrivende stund ligger på andenpladsen i mesterskabet. Både Marco Sørensen i #27 Heart of Racing Team samt Frederik Schandorff i #70 Inception Racing, der ligger på hhv. tredje- og andenpladsen i GTD-mesterskabet, skal forsøge at slå #1 Paul Miller Racing af tronen.

Endelig har vi Michelle Gatting i Iron Lynx’ 83’er, der aktuelt ligger på en 18. plads i mesterskabet. Gatting deler bilen med Rahel Frey og Doriane Pin.

Du kan se hele deltagerlistens 57 deltagere her.

#60 Meyer Shank Racing og #10 Wayne Taylor Racing var begge hovedaktørerne i en flot DPi-duel i sidste års løb. Foto: IMSA

TV- og spotterguide

Viaplay har igen de skandinaviske rettigheder til IMSA WeatherTech SportsCar Championship, og forventes at sende alle sæsonens løb. IMSATV er derfor igen geoblocked.

Traditionen tro har Andy Blackmore lavet sin verdenskendte Spotter Guide – et toptip til løbet, er at printe den i A3 og farver. Så er det nemt at få overblik over de 57 biler hjemme i stuen. Se mere her.

Livetiming foregår via Al Kamel Systems.

Fredag d. 23. juni

22:30-00:00 – Træning 1

Lørdag d. 24. juni

14:00-15:45 – Træning 2
19:20 – Kvalifikation

Søndag d. 25. juni

14:00-14:20 – Opvarmningssession
16:40-22:40 – Sahlen’s Six Hours of The Glen

Husk, at du får alt om motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: