Big Machine Music City GP: Lundgaard blev 9’er i klassisk Nashville-tumult – Pedersen udgik

Foto: James Black/Penske Entertainment

NTT IndyCar Series’ besøg i Nashville, Tennessee denne weekend bød på masser af tumult – og var i øvrigt seriens sidste løb på det nuværende layout. Næste år får Nashville et nyt, og er i øvrigt værter for sæsonfinalen til den tid. Det endte med karrierens blot anden sejr til Kyle Kirkwood, mens Christian Lundgaard fik tilkæmpet sig en niendeplads i et løb, der bød på en del roderi – næsten som traditionen byder det i Nashville.

Starten var dog alt andet end rodet – og noget utraditionelt, om man vil, så blev de første fem omgange fuldstændig fri for knaster, uheld og safetycars. Det første drama kom på 13. omgang, hvor Dale Coyne Racings David Malukas stod af med en ødelagt motor i sving 1. Raceren blev hurtigt fjernet, og fra genstaten stod det klart, at strategierne med pitstops som sædvanlig blev altafgørende på gadebanen.

Starten på Big Machine Music City Grand Prix 2023. Feltet har med grønt flag sat kurs mod sving 1. Prix. Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment

På 18. omgang opstod en noget uvant situation, da Colton Herta efter et pitstop så ud til at miste power i nogle sekunder – inden han fik gang i raceren igen. Andretti Autosport-køreren blev prompte overhalet af fem-seks biler, inden han selv måtte køre bredt og tog turen gennem sikkerhedsområdet.

Omkring midtvejs gik Felix Rosenqvist og Rinus VeeKay i tæt hjul-til-hjul duel på langsiden ned mod sving 1, da svenskernes højre bagdæk pludselig kolliderede ved den ene sidepod på Rosenqvists Arrow McLaren-racer. VeeKay forbremsede sig i situationen og røg ud i rabatten. Rosenqvist så i duellen ud til at miste en vigtig del af den udluftning på bilen, der sørger for ren aircondition, men amerikaneren gik ikke i pit som konsekvens af det.

#60 Linus Lundqvist (t.v.) og #27 Kyle Kirkwood (t.h.) i duel. De to er ikke holdkammerater, men har samme primære sponsor på deres racer. Lundqvist havde gang i en helt formidabel weekend, lige indtil der stod ”10 laps to go” på tv-grafikkerne. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Med ti omgange tilbage skete der det, der helst ikke skulle ske for svenske Linus Lundqvist. Svenskeren tabte bilen i udgangen af sving 1, hvorfra han hamrede ind i den hårde betonbarriere og måtte se en ellers nydelig debut og chancerne for et godt resultat gå i vasken.


Safetycaren indfandt sig hurtigt på banen, men da den igen forlod de 3,4 kilometers asfalt blev det en kort fornøjelse i pausearealet, for på genstarten, med seks omgange igen, bragede Benjamin Pedersen, Agustín Canapino og Alexander Rossi sammen i endnu et turn one-accident. Uheldet gav et rødt flag.

De sidste fire omgange af løbet foregik i sagens natur med højt tempo og vilde dueller, men uden uheld. Kyle Kirkwood tog sin blot anden sejr i karrieren siden han i fjor forlod AJ Foyt Racing til fordel for Andretti Autosport, mens polesitter Scott McLaughlin måtte nøjes med andenpladsen. Álex Palou tog tredjepladsen. Christian Lundgaard endte som nummer ni.

Foto: Penske Entertainment

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: