Christian Lundgaard før sæsonstart: – Vi skal starte sæsonen, som vi sluttede den forrige

Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

Christian Lundgaard.

Rahal Letterman Lanigan Racing.

Det er de to elementer, der har fyldt den danske IndyCar-scene og interesse i 2022.

Den danske racerkører fik debut i serien i 2021, og talentet blev kvitteret med et fuldtidsprogram i 2022. Starten som rookie var ikke nem, men galt blev til genialt og ved sæsonens afslutning stod danskeren noteret for ét podie, en andenplads, og et rookie-mesterskab. I år er Lundgaard klar til endnu et eventyr på fuldt program.

– Vi fulgte en vej frem som vi ikke undersøgte nok, hvilket satte os i det forkerte spor. Nu er jeg rimelig sikker på, at vi ved, hvor vi skal hen, og herfra kan vi tage små skridt fremad, indleder Christian Lundgaard.


Christian Lundgaard under sæsonpremieren i 2022; Firestone Grand Prix of St. Petersburg. Foto: James Black/Penske Entertainment

– Vi har allerede en bedre pakke, og hvor vi sluttede i 2022 med alle tre racere, er allerede bedre end hvor vi startede. Vi var konkurrencedygtige, og jeg ser ingen grund til, at vi ikke kan være det igen i år.

Christian Lundgaard har været grundig i sin off-season, hvor danskeren blandt andet har brugt tiden på at nærstudere de små fejl og marginaler, der gjorde, at toppræstationerne ikke altid var at spore.

-Det er noget, jeg har set tilbage på i off-season. Jeg har genset alle løbene, skrevet noter med X, Z og Y for at finde ud af, hvad jeg personligt kan forbedre. Jeg tror at min anden sæson i IndyCar grundlæggende bliver om, at jeg skal skille mig af med de små fejl, og få det grundlæggende på plads, siger han og fortsætter:

Sæson 2022 var noget af en rutsjebanetur for Christian Lundgaard. Her ses danskeren i #30-raceren på under Texas Motor Speedways XPEL 375 (i år PPG 375), hvor han havde en meget uheldig weekend. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

– Jeg har kørt i seks eller syv biler nu – jeg har kørt dårlige og gode biler, og du får ikke det bedste resultat altid, ligesom du ikke får det værste resultat hver gang. Det er op og ned. Det er hvad du gør ved materialet, som du har. Jeg troede at det var året (over dem alle, red.) for holdet, men begyndelsen af sæsonen var slet ikke som vi ønskede, lyder det fra østjyden.

Rahal Letterman Lanigan Racing ønskede at skabe forandring i sæsonkalenderens blot fjerde runde, hvor det var tydeligt, at ikke alt gik som planen var lagt. Under Honda Indy Grand Prix of Alabama på Barber Motorsports Park, tog holdet derfor alternative metoder i brug.

– Jeg husker at vi tog til Barber (Motorsports Park, red.) og stillede med tre forskellige setups på alle tre biler, skiftede undervejs til tre andre respektive setups igen, hvorefter vi indgav feedback på de i alt seks forskellige setups. Så forvirrende var det. Det ene setup var måske et halvt sekund hurtigere end det andet, men det føles som at være det samme på alle tre biler!

Én af de mange kulminationer i Christian Lundgaards 2022 var podieplaceringen ved Gallagher Grand Prix, hvor danskeren tog en andenplads. Foto: James Black/Penske Entertainment

– Der var noget, som vi virkelig kæmpede med at forstå.

– Det er altid at lave det bedste (setup, red.), som du har til rådighed. Det er princippet. Du går ind i et ekstremt, ekstremt højt niveau, men dit lave niveau skal også være godt og konkurrencedygtigt. Det handler i bund og grund om at være konsekvent. Hvis du vinder hvert eller hvert andet løb, men slutter sidst i de andre løb, så vinder du ikke mesterskabet, siger han.

LÆS OGSÅ….

Christian Lundgaard forlænger med RLL!

I 2023 skal flere ting gerne se anderledes ud, og man skal bruge starten af 2022 som et eksempel på, hvad der ikke må ske – med andre ord, hvordan det går galt.

– Jeg forventer ikke at vinde hvert løb – jeg forventer at have tre biler, der kæmper for at vinde. Det er den rejse som holdet er på, og jeg vil gøre alt hvad der står i min magt, for at hjælpe med det. Jeg ser på den sidste del af 2022-sæsonen, og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg har det der skal til, lyder det fra Christian Lundgaard og afrunder:

– Jeg skal bare gøre det. Det er også, hvad holdet forventer af mig. Det skal jeg bare levere.

IndyCar’s sæsonpremiere i Florida, Firstone Grand Prix of St. Petersburg, går af stablen i weekenden d. 3.-5. marts.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Benjamin Pedersen-fangruppe her.

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: