Dansk motorsportshistorie: Christian Lundgaard vinder for første gang i NTT IndyCar Series!

Christian Lundgaard - Honda Indy Toronto - By_ Chris Owens_Large Image Without Watermark_m86966
Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Han gjorde det! Christian Lundgaard tog søndag aften dansk tid sin første sejr i IndyCar, og har dermed skrevet dansk motorsportshistorie. Sejren i Toronto her til aften gør nemlig Lundgaard til den første danske løbsvinder nogensinde i den førende amerikanske formelserie.

Danskeren satte dermed et forrygende punktum for en flot weekend – fra pole position fløj Lundgaard afsted og fik hurtigt etableret et godt forspring til Scott McLaughlin på andenpladsen, men den gode start blev snart indhentet af kaos og crashes i den tunge ende af feltet, hvor hele syv kørere var involveret.

Efter hele ni omgange under safetycar kom vi endelig i gang igen, hvorfra Lundgaard atter tog sagen i egen hånd og lagde afstand til feltet. Danskeren fortsatte med at øge, og gik tidligt i pit i håbet om at kunne køre længere på andre dæk.

Mens Christian Lundgaard duellerede med Rinus VeeKay fra Ed Carpenter Racing om ottendepladsen og sikrede sig en vigtig plads frem i rækkerne, jagtede Álex Palou Romain Grosjeans sjetteplads, i sine intentioner om at fortsætte det gode arbejde i mesterskabet- det lykkedes til sidst for spanieren efter et aggressivt, men nødvendigt træk.

Med første runde stop klaret var Lundgaard tilbage i spids, og danskeren fortsatte jagten.


Kyle Kirkwood under søndagens løb. Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment

Lige nøjagtigt midtvejs i løbet opstod der drama, da Romain Grosjean mistede kontrollen over sin racer og kørte hårdt i væggen, hvilket naturligvis udløste endnu en safetycar og samlede feltet igen.

Da franskmandens racer var ryddet fra banen var der grønt flag i lige akkurat et par sekunder, inden Hélio Castroneves spandt sin racer i muren. En rigtig skidt ting for Lundgaards strategi, og ikke mindst det faktum, at McLaughlin viste sig hurtigere end tidligere i løbet.

I løbets sidste halvdel kæmpede østjyden sig tilbage til feltets front, og med et par skrappe og aggressive overhalinger lykkedes for danskeren at indhente tredjepladsen med lidt hjælp fra Scott McLaughlins pitstop. Dertil kom mere hjælp fra Álex Palou, for spanieren fik ikke skiftet sin halvødelagte frontvinge.

Det ændrede imidlertid ikke på et fantastisk facit ved det ternede flag, hvor Christian Lundgaard skrev dansk motorsportshistorie med både pole position og sejr – sidstnævnte vel og mærke den første i karrieren.

Med sejren faldt Christian Lundgaards moustache også… Han må nødvendigvis være den første til at barbere sig på podiet. Foto: Indycar
Foto: Penske Entertainment

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: