Firestone GP of Monterey: Dramatisk kvalifikation gav mesterskabskampen endnu mere liv

Christian Lundgaard - Firestone Grand Prix of Monterey - By_ Joe Skibinski_Large Image Without Watermark_m70226
Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

NTT IndyCar Series’ sæsonfinale rammer denne weekend den legendariske Laguna Seca ved Monterey, Californien, der sent lørdag aften dansk tid lagde asfalt til årets sidste kvalifikation.

Træls kvalifikation for Lundgaard

Christian Lundgaard havde i weekendens anden træning forbedret sig fra en 15. plads i første træning til en syvendeplads, men i kvalifikationen måtte danskeren se sig slået ud i det første segment fra en ottendeplads. Dermed starter Lundgaard søndagens titelræs fra en 16. plads hvorimod rivalen i rookie-mesterskabet, David Malukas, starter fra en syvendeplads. Malukas var med i Fast 12, men måtte se sig slået ud på en syvendeplads.

David Malukas (R) (t.v.) og Christian Lundgaard (R) (t.h.) skal i aften slås om rookie-mesterskabet, når det hele skal afgøres over 95 omgange. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Graham Rahal og Jack Harvey havde heller ikke meget fart i deres racere og starter henholdsvis som nummer 18 og 21. Nu er det op til Lundgaard at bringe en titel hjem til Rahal Letterman Lanigan Racing-holdet, for kun elleve point deler ham og David Malukas i kampen om rookie-mesterskabet.

Christian Lundgaard kører i denne weekend i PeopleReady-liveryet, ligesom under XPEL 375 på Texas Motor Speedway og Indianapolis 500 på Indianapolis Motor Speedway. Foto: James Black/Penske Entertainment

Tabte Newgarden mesterskabet?

Dette spørgsmål har de sidste par timer været højaktuelt i IndyCar-verdenen da Josef Newgarden, der i skrivende stund ligger nummer to i mesterskabet, under det første segment røg i grusset i The Corkscrew (sving 7-8-8a) og udgik af kvalifikationen. Newgarden lå før ulykken på en femteplads i gruppen men ifølge regelelementet i IndyCar mister kørerne deres tid, hvis de udgår under kvalifikationen. Dermed starter amerikaneren på en 25. plads side om side med Paretta Autosports Simona DeSilvestro, der næsten var tre sekunder efter Will Powers pole-omgang.

Josef Newgarden kan søndag aften vinde sit tredje mesterskab i NTT Indycar Series, men efter lørdagens kvalifikation skal der muligvis ske et større mirakel hvis amerikaneren igen skal kaldes ‘The Rengin Champion’ i verdenen i og omkring IndyCar. Foto: James Black/Penske Entertainment

Will Power tog historisk pole position

Team Penske er et tophold i IndyCar-serien og har gjort sig bemærket med både Will Power, Josef Newgarden og Scott McLaughlin, som alle tre kan vinde mesterskabet denne søndag aften. Will Power har ikke kun haft fart i raceren under løbene, men også i kvalifikationerne er det gået rigtig godt for australieren, der med karrierens pole position nr. 68 slog dermed Mario Andrettis rekord. Power starter side om side om Callum Ilott (R) der fik sit bedste kvalifikationsresultat i IndyCar-karrieren, efterfulgt af Alexander Rossi på en tredjeplads.


Aftenens løb starter omkring kl. 21:00 – bemærk, at der kan forekomme ændringer i programmet for resten af weekenden.

Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/. Vil du følge Christian Lundgaards færden vest for Atlanten og samtidig have et objektivt indblik i IndyCar-serien, så kan du også blive medlem af Boxengasses egen Lundgaard- og Indycar-gruppe her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: