HMD Motorsports og Dale Coyne Racing stopper med »99% sikkerhed« samarbejdet

Foto: Walt Kuhn/Penske Entertainment

Dale Coyne Racing har i flere år samarbejdet med både HMD Motorsports og RWR (Rick Ware Racing) i NTT IndyCar Series. Men nu kan samarbejdet med førstnævnte snart være fortid.

Det skriver flere amerikanske medier.

»Jeg kan sige det sådan, at HMD (Motorsports, red.) med 99% sikkerhed ikke vil være med Dale Coyne Racing i næste sæson,« lyder det fra Mike Maurini, der er generel manager hos HMD Motorsports.

Som vi på Boxengasse torsdag kunne erfare, og som blev officielt i går, skifter David Malukas fra Dale Coyne Racing/HMD Motorsports til Arrow McLaren IndyCar Team i 2024. Malukas har i de sidste to år kørt i den del af holdet, der samarbejdet med HMD Motorsports.

Ifølge Mike Maurini har David Malukas’ skifte ikke noget med beslutningen at gøre, men derimod, at HMD Motorsports »vil gøre sit arbejde i Indy NXT, da det ikke er som de ønskede«. Tidligere lød det ellers fra Dale Coyne Racing, at »ændringer på besætningen kunne ændre på samarbejdet i 2024«.


Sting Ray Robb ligner efter blot en enkelt sæson under Dale Coyne Racings faner til at være en færdig mand. Foto Joe Skibinski/Penske Entertainment

Mulig betydning i danske IndyCar-chancer

HMD Motorsports har et stort hold kørere i Indy NXT, USA’s svar på Formel 2, og her kommer dansk motorsport ind i billedet. Her er nemlig HMD Motorsports-køreren Christian Rasmussen, der ligger i føring i mesterskabet, og som muligvis kan fuldeføre triumfen allerede i morgen søndag.

Mike Maurini udtaler, at målet stadig er at hjælpe kørere fra Indy NXT til NTT IndyCar Series, og at HMD Motorsports vil være en slags talentfabrik, der skal hjælpe kørere fra bunden af Road to Indy til toppen af IndyCar.

Om samarbejdsstoppet får konsekvenser for Christian Rasmussens vej til IndyCar er svært at sige, men bekymringerne hænger bestemt i luften. Specielt fordi danskeren kæmper om en plads i topserien, hvor Dale Coyne Racing har begge sæder ledige i 2024 – i hvert fald som det står nu.

Her kunne det netop være oplagt, at HMD Motorsports kunne hjælpe Christian Rasmussen i IndyCar gennem samarbejdet.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: