Hy-VeeDeals.com 250: Christian Lundgaard nummer ti i Iowa

Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment & Johan Moestrup/Boxengasse.dk

Årets første og eneste double-header weekend er aktuelt i gang. NTT Indycar Series er tilbagevendt til USA efter en tur til Toronto, og nu er det Iowa Speedway i byen Newton, Iowa der lægger asfalt til ovalbanefest i serien. Indycar har også selskab af Road to Indy der med to danske repræsentanter, Christian Rasmussen og Benjamin Pedersen, også bærer stor relevans.

Will Power, der startede fra pole position, lagde hurtigt distance mellem ham og holdkammeraten Josef Newgarden på de første omgange hvor det meste var roligt trods kamp i midterfeltet. Marcus Ericsson havde fået en forrygende start i Honda Huski Chokolade #8-raceren, og tog flere pladser i starten af løbet.

Marcus Ericsson lignede et bud på en vinder da han var i duel med Josef Newgarden, men efter kontakt med sin duellant om førstepladsen, faldt svenskeren ned på en ottendeplads.

Svenskerens holdkammerat Jimmie Johnson tabte kontrollen over sin racer i sving 2, og selvom der ikke var de store skader på NASCAR-ikonets racer gav det alligevel eftermiddagens første saftey car. Trods ulykken fik Johnson kæmpet sig tilbage, og sluttede på en 11. plads lige bag fødselsdagsbarnet Christian Lundgaard. Arrow McLaren SP Chevrolets Felix Rosenqvist røg i barrieren efter tabt kontrol over raceren i sving 2, ligeså Ed Carpenter fra Ed Carpenter Racing Racing Chevrolet der røg ud kort efter et dårligt exit af sving 1.

Marcus Ericsson forsøgte i en duel om førstepladsen med Josef Newgarden ihærdigt at rage sig plads til en overhaling på amerikaneren, men det endte i stedte med kontakt mellem Newgardens venstre baghjul og Ericssons højre forhjul og så sakkede Ganassi-køreren bagud. Marcus Ericsson endte i stedet først i duel med Pato O’Ward om tredjepladsen, bagefter i duel med Scott McLaughlinom fjerdepladsen og til sidste i duel med Jimmie Johnson om femtepladsen.

Josef Newgarden ligner efter endnu en sejr en stærkt kandidat til mesterskabet i år. Newgarden tog sin fjerde sæsonsejr i Iowa lørdag, og i dag kan det femte komme.

Josef Newgarden kunne efter godt og vel 50 omganges kamp med sin holdkammerat Will Power tage det ternede flag, og er nu blot 15 point fra Marcus Ericssons mesterskabsføring. Syv point adskiller Newgarden og Powers kamp om andenplads mens Christian Lundgaard med endnu en top-10 placering har minimeret afstanden til Conor Daly, så der nu blot er seks point mellem dem.


På Boxengasse udnytter vi sommerferien til at opleve motorsporten med egne øjne. Det betyder, at vi både har et hold afsted til 24-timersløb på Spa-Francorchamps samt til Indycar på Iowa Speedway og Gallagher Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: