Indycar: Kirkwood på pole, Palou får en udfordrende søndag

Foto: Penske Entertainment: Travis Hinkle

Nashville Superspeedway satte scenen for en spændende afslutning på IndyCar-sæsonen, hvor Kyle Kirkwood sikrede sig pole position og Alex Palou står overfor en udfordrende søndag i sæsonfinalen. Om få øjeblikke er Indycar sæsonen 2024 flaget af for sidste gang, og det med Will Power som personen der kan tage mesterskabet fra Palou i sidste øjeblik.

Kirkwood på pole

Kyle Kirkwood imponerede ved at tage sin anden pole position i karrieren, dog den første på en ovalbane, med en gennemsnitshastighed på 324 km/t over de to omgange i kvalifikationsformatet. Dette markerer et stærkt punktum for Kirkwoods sæson, hvor han tidligere har udtrykt frustration over manglende pole- og løbssejre. Til trods for dette ankom Kirkwood til sæsonafslutningen som nummer 7 i mesterskabet.

Palou får sig en udfordrende søndag

Det bliver en alt eller intet afgørelse for Alex Palou, når feltet gives frit søndag aften dansk tid. Palou som fører mesterskabet, havde en svær kvalifikation og sluttede som nummer 15. Han starter dog fra en endnu mere udfordrende 24. plads grundet en ni-pladsers gridstraf for en uautoriseret motorændring efter det sidste løb på Milwaukee Mile. Palou, der skal slutte som minimum nummer ni eller bedre for at sikre sit tredje mesterskab på fire sæsoner, indrømmede efter kvalifikationen, at bilen føltes meget bedre under træningen, hvor han satte den bedste tid med 321,65 km/t. Med en startplads som nummer 24, bliver det en lang og hård kamp op til niendepladsen.

Power er den eneste reelle udfordrer

Will Power, der ligger på andenpladsen i mesterskabet, starter fra fjerde position efter en rigtig god kvalifikationsrunde med en hastighed på 322,88 km/t. Power, der skal slutte som nummer tre eller bedre for at holde sine mesterskabsdrømme i live, er klar over udfordringen foran sig, men forbliver optimistisk om sine chancer efter kvalifikationen.

Til trods for intensiteten på byen, er der fortsat plads til jokes og grin blandt de konkurrerende rivaler. Foto: Penske Entertainment: James Black

Josef Newgarden kvalificerede sig som nummer to og starter dermed ved siden af Kirkwood på første række. Den dobbelte og regerende Indianapolis 500-vinder havde en hastighed på 324,04 km/t og har tidligere haft stor succes på ovalbanerne. Felix Rosenqvist sikrede tredjepladsen, mens Santino Ferrucci fortsatte sin imponerende sæson ved at kvalificere sig som nummer fem for AJ Foyt Racing.


Christian Lundgaard og Christian Rasmussen havde begge en udfordrende kvalifikation. Lundgaard sluttede kvalifikationen på en samlet 24. plads ud af de 27 kørere, mens Rasmussen sluttede 17’er i det benhårde felt, dog som feltets anden bedste rookie.

Se resultatet her

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: