Indycar: Will Power sejrer i Portland og intensiverer mesterskabskampen

Will Power og Team Penske tog et stort skridt fremad i kampen om Astor Challenge Cup ved at vinde BitNile.com Grand Prix of Portland. Med sin tredje sejr i denne sæson i NTT INDYCAR SERIES reducerede Power afstanden til mesterskabsførende Alex Palou med blot tre løb tilbage. Palou har ellers et stykke tid ført mesterskabet komfortabelt ude i front, men nu er det kun 54 point ned til Power med sin seneste sejr.

Power, der startede som nummer to, leverede en imponerende præstation på den 3,16 kilometer lange bane, Portland International Raceway. Han førte 101 af de 110 omgange og sluttede løbet 9,8267 sekunder foran Palou.

Efter flere skuffende resultater i de foregående løb viste Power i denne weekend, hvorfor han allerede besidder to INDYCAR-mesterskabstitler.

– Det er virkelig tilfredsstillende. Jeg kom hertil med en beslutsomhed, og hele holdet var på samme side. Vi ville sikre os en god kvalifikation og derefter udføre det perfekte løb, udtalte Power efter løbet.

Christian Lundgaard kæmpede i Portland

Danske Christian Lundgaard havde et udfordrende løb i Portland, hvor han sluttede som nummer 13. Lundgaard, der startede som nummer fire, kunne ikke fastholde sin position i top 10 gennem løbet, på trods af han ikke lavede alvorlige fejl. Lundgaard kæmper fortsat for at forbedre sin position i mesterskabet og ligger nu på en samlet 12. plads.

Det var tydeligt, at strategien ikke gik helt som planlagt for Lundgaard og teamet. Manglen på fart på de afgørende tidspunkter betød, at han gled tilbage i feltet, hvilket resulterede i en slutplacering udenfor top 10. Dette resultat placerer Lundgaard i en svær position, da sæsonen nærmer sig sin afslutning, og det bliver afgørende for ham at præstere i de kommende løb, hvis han skal klatre op i top 10 mesterskabet.

Christian Rasmussens weekend gik fra skidt til værre efter et uheld med Grosjean. Foto: Penske Entertainment: Joe Skibinski

Grosjean ødelagde de sidate af Rasmussens forhåbninger

Romain Grosjean, the fire man, havde en weekend til glemmebogen. Løbet forblev et af franskmandens værste i år, hvilket også cementerede sig ved, at mange fans efter løbet krævede, at han får mere end bare en løftet pegefinger af stewards. Ved en afkørsel fik Grosjean ikke kigget sig godt nok for, og kørte direkte ud foran Christian Rasmussen som påkørte den ‘påtværs-holdende’ franskmand, som netop var kommet ind på asfalten fra græsset. Grosjean var parkeret på apex, hvilket gjorde det umuligt for Rasmussen at undvige i tide. Rasmussen startede løbet som nummer 17, men sluttede løbet tredjesidst, som nummer 26. To omgange bag Power ved målflaget.

Slutspillet skærpes

Med tre løb tilbage – alle på ovalbaner – er der lagt op til en intens afslutning på sæsonen. De næste løb på Milwaukee Mile og Nashville Superspeedway vil være afgørende for mesterskabets udfald, især da Palou endnu ikke har vundet på en ovalbane i sin karriere, mens Power har ti sejre på ovalbaner, inklusive en tidligere sejr på Milwaukee Mile.

Josef Newgarden, som sluttede på tredjepladsen i Portland, holder sig også indenfor rækkevidde af mesterskabstitlen, mens Colton Herta, der blev nummer fire, også stadig har en teoretisk chance.