For Sebastian Gravlund er den kommende weekend én af dem, han har set frem til i meget lang tid. Det er nemlig kulminationen på flere måneders forberedelser til det spanske Formel 4-mesterskab, som har sæsonpremiere på den portugisiske Formel 1-bane Portimão.

Et intensivt træningsprogram er gennemført med det hollandske topteam, MP Motorsport, og Sebastian Gravlund føler sig da også godt forberedt på årets første løb.

Annonce:

– Portimão er en rigtig fed bane med store højdeforskelle – faktisk lidt som en tur i rutchebane! Det er en highspeed-bane med mange hurtige sving, og så er der masser af greb i asfalten på grund af de næsten konstant varme temperaturer i det sydlige Portugal, fortæller Sebastian, som allerede har trænet på banen i forvejen.

Og det er da også en veloplagt Sebastian Gravlund, som ankommer til Algarvekystens racerbane til sin første løbsweekend i år:

– Jeg føler mig klar og selvsikker, for jeg ved at jeg har arbejdet hårdt og målrettet både på og udenfor banen i flere måneder for at være klar. Som rookiekører har jeg ikke så store forventninger til resultater, så fokus er udelukkende på at lære mest muligt og gøre mit absolut bedste. Et godt resultat vil selvfølgelig være fedt at få med hjem, men det er ikke vigtigt endnu, lyder det fra den danske debutant.

– Jeg skal bare arbejde på min køreteknik og sørge for at køre nogle konstante omgangstider dernede – så skal resultaterne nok komme i løbet af sæsonen.

Selvom vinteren har budt på masser af træning, både i bilen, fysisk og mentalt, er Sebastian Gravlund alt andet end træt af motorsport. Faktisk glæder han sig mere til sæsonstart end nogensinde før:

– Det bliver rigtig spændende at komme i gang med sæsonen. Nu hvor jeg har knoklet hårdt hele vinteren, så kan sæsonen ikke starte hurtigt nok. Niveauet ser tårnhøjt ud i år, og jeg er sikker på at det vil give noget godt race, så albuerne skal spidses inden starten går, griner han.

Annonce:

Forfatter: Kim Gripping

Motorsportsfotograf og forhenværende PR-ansvarlig for flere kørere og teams i ind- og udland, blandt andet Morten Dons under hans år i European Le Mans Series. Brænder for den gode historie og de skæve vinkler.

Leave a Reply