Porsche Supercup: Buus toer på SPA efter rodet afslutning

Foto: Porsche AG

Den mesterskabsførende Bastian Buus gjorde sit og lidt til i søndagens afdeling af Porsche Supercup på SPA-Francorchamps. Et løb, der bød på lidt af det hele, men som desværre også fik en rodet afrunding.

Porsche Supercuppen havde en ditto ret rodet optakt, for kvalifikationen lørdag bød på masser af kendelser for tracklimits, og efter en stribe skrivebordsafgørelser startede Fach Auto Techs Morris Schuring på pole position, mens blandt andet Bastian Buus’ ene udfordrer i titelkampen, Harry King, blev sat tilbage af straffe. Buus startede fra tredjepladsen efter alle kendelserne var delt ud, og den unge koldingenser greb straks chancen for at sikre en ny og fornuftig pointhøst i Belgien.

Frem i rækkerne

Starten tog Schuring sig af, mens Buus skød frem fra tredje position og fik passeret Dorian Boccolacci ind i sving 1. Buus satte herefter jagten ind på Morris Schuring, men som det 12 omgange lange løb udviklede sig, så var danskeren hele tiden tæt på uden at kunne få det afgørende forsøg sat ind.

Bag den førende trio var der til gengæld et større slagsmål, for særligt King fik gang i avancementet, mens det var sværere for Larry Ten Voorde at få gang i den. Ten Voorde startede som firer, men faldt tilbage, mens Harry King omvendt efter et par omgange nåede op som firer og begyndte at duellere med Boccolacci.

Men ej heller King havde helt heldet til at gøre det færdigt. Det var også ved denne tid på syvende af 12 omgange, at de første meldinger om regndråber på forruderne begyndte at tikke ind.


Omgangen efter forsøgte Bastian Buus at tage føringen fra Schuring med en vild indbremsning til sving 1, men hollænderen holdt akkurat stand, mens Harry King kort efter var en my fra at sælge det hele på vej ud af Pouhon. Briten holdt bilen på det sorte, og kunne genoptage sin jagt på Boccolacci.

Vejrsituationen gik dog ikke bedre end at Morris Schuring fik forbremset sig fuldstændigt på Bus Stop på 10. omgang. Han fik reddet sig tilbage på banen i fortsat føring og tog oven i købet en del forspring til Bastian Buus med sig fra det – men kun for at køre over stregen til en melding om safetycar og kort efter et rødt flag, da løbsledelsen vurderede, at kombinationen af fortsat regn og et felt på slicks kunne blive farlig.

Bastian Buus gennem Bus Stop på SPA-Francorchamps. Foto: Porsche AG

Fortsat dansk mesterskabsføring

Facit på SPA-Francorchamps blev derfor en noget heldig sejr til Morris Schuring foran Bastian Buus og Dorian Boccolacci, mens Harry King blev firer. Larry Ten Voorde blev nummer otte, og Bastian Buus bygger derfor point til sin mesterskabsføring.

Nu venter en lille måneds pause i Porsche Mobil 1 Supercup inden det går løs den sidste weekend i august på Zandvoort i Holland. Hollands Grand Prix er samtidigt årets eneste dobbeltafdeling i Porsche Supercup, inden der er finale på Monza til september.

Så følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: