Rekordstort danskerfelt venter i ELMS

Foto: Photo©JEP - www.jakobebrey.com

Med hele syv danskere til start i den kommende weekend på franske Paul Ricard tegner alt til, at årets udgave af European Le Mans Series bliver den mest interessante i mange år, set med danske briller. Samtidigt bliver det også med dansk deltagelse i samtlige klasser.

I LMP2 tager High Class Racing hul på deres tredje sæson i træk i serien, og satser i år på ELMS sideløbende med, at High Class Racing til efteråret også er at finde i den asiatiske Asian Le Mans Series. Årets europæiske sæson bliver igen med Anders Fjordbach og Dennis Andersen som kørere, og denne gang er det med en Oreca 07 mod sidste års indsats, som skete i en Dallara P217.

Danske High Class Racing har skiftet Dallara ud til fordel for Oreca i år. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Testdagene frem mod weekendens første afdeling har hidtil vist, at det danske teams nye Oreca i den grad har farten. Faktisk satte Anders Fjordbach testens bedste tid, da han mandag kørte 1.40.404, hvilket er den hurtigste officielle tid sat med en LMP2-racer på Paul Ricard. Uofficielt mener blandt andre det britiske medie Dailysportscar at vide, at enkelte teams har kunnet toppe tiden – men uanset hvad er 1.40.404 en meget lovende sæsonoptakt for nordjyden, som i kvalifikationen satte den syvendebedste tid.

Nyt danskerteam i LMP3

Mens High Class Racing tager en ny tørn i LMP2, så har LMP3 udviklet sig til at være ganske stærkt besat med danskere. Sidste års LMP3-mestre, det engelske RLR MSport fra Bolton kørte i 2015-2017 med Morten Dons på holdet, og nu har netop RLR fået to nye danskere ind i bestræbelserne på at genvinde titlen.


Det er Christian Olsen, som i ELMS-sammenhæng har skiftet til RLR MSport fra skotske Ecurie Ecosse/Nielsen Racing, og med sig får han Martin Vedel Mortensen, som tager hul på sin første sæson i ELMS og ikke mindst prototyperacing.

Mikkel Jensen fortsætter også i LMP3. Jensen, der i år er blevet fabrikskører hos BMW, har også fået plads til ELMS i sin pakkede kalender. I år har han fundet sammen med italienske Eurointernational, og er således klar til at tage hul på sit tredje år i LMP3 i serien.

Mikkel Jensen og Eurointernational fik en hård start på weekenden i Frankrig, da myndighederne beslaglagde teamets biler over en gammel twist. I samarbejde med Ligier er en anden bil skaffet, og Jensen kommer alligevel til start søndag. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Dobbelt dansk i GTE

Endelig er der to danskere, som i den kommende weekend får debut i European Le Mans Series, og begge i LMGTE. Michelle Gatting, som senere i år får debut på Le Mans, har også en fuld sæson med schweiziske Kessel Racing på programmet. Her er hun med på teamet, der som de første nogensinde stiller en kørerbesætning kun med kvinder. Her skal hun dele teamets Ferrari 488 GTB med schweiziske Rahel Frey og italieneren Manuela Gostner – en trio, der også kommer til start på Le Mans.

Michelle Gatting og Kessel Racings #83 tog femtebedste tid i kvalifikationen. Dette billede er imidlertid fra træningen på Paul Ricard – kvalifikationen blev derimod kørt i høj sol. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Den seneste dansker til at melde ELMS ud som sæsonplan er Nicklas Nielsen. Aarhusianeren er til start med amerikanske Luzich Racing i GTE, og sidste års verdensmester i Ferrari Challenge fortsætter således også karrieren med Ferrari.

Det startede umiddelbart godt for Nielsen og Luzich Racing på de to testdage, hvor Ferrarien med #51 konstant har blandet sig i den helt skarpe ende af tabellen i GTE. I det hele taget ser farten ud til at være fornuftig på Ferraris 488’ere i serien – også Kessel Racings to biler, hvor Michelle Gatting kører i #83, har også vist en solid form gennem testen.

Nicklas Nielsen var tæt på at lægge ud med pole hos Luzich Racing, da holdkammeraten Alessandro Pier Guidi kvalificerede bilen, men blev slået med et mulehår til sidst. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Efter Paul Ricard fortsætter sæsonen på Monza – her er kalenderen:

Testdage, Paul Ricard, Frankrig – 9/4
Paul Ricard, Frankrig – 14/4
Monza, Italien – 12/5
Circuit de Catalunya, Spanien – 20/7
Silverstone, England – 31/8
SPA-Francorchamps, Belgien – 22/9
Algarve International Circuit, Portugal – 27/10

Hele herligheden kan ses live og gratis på engelsk hos www.europeanlemansseries.com.

Der er løbsstart på Paul Ricard klokken 12.30.

I alt fem kvinder stiller til start i ELMS i år – de tre udgør Kessel Racings indsats, og blandt dem finder vi Michelle Gatting. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

 

Mikkel Jensens LMP3-bil beslaglagt på Paul Ricard

Danske High Class Racing storsatser på LMP2

Michelle Gatting: Det var for vildt!

Engelsk team storsatser på danskere i LMP3

Nicklas Nielsen skifter til ELMS

Mikkel Jensen får fabriksaftale og DTM-test hos BMW

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: