Christian Rasmussen vinder på Road America – Nu har jeg fået smag for det!

ChristianRasmussen-IndyLightsGrandPrixatRoadAmerica-By_TravisHinkle_LargeImageWithoutWatermark_m62566
Foto: Penske Entertainment: Travis Hinkle

Danske Christian Rasmussen har netop vundet sit første Indy Lights løb. Efter en god kvalifikation, hvor han kvalificerede sig til en tredje startposition. Det var de fire Andretti Autosport racere i de to forreste startrækker, og dét fik de meget ud af.

Løbet som det hændte
Sting Ray Robb og Christian Rasmussen var side om side ind i første sving, men det var danskeren som kom ud i front. Han slog hurtigt et hul ned til Robb og Brabham som kæmpede om andenpladsen, indtil Brabham var en tur i græsset og tabte placeringer.

Francis Jr. tog en tur i gruset efter han ramte Danial Frost og frontvingen låste dækkene. Han måtte hjælpes tilbage på banen, hvorfra næsen var pillet af, så han kunne trille tilbage i pitten, allerede en hel omgang efter feltet.

Rasmussen skulle genstarte løbet da der igen var grønt flag på fjerde omgang. McElrea og Brabham kæmpede indbyrdes og tillod Robb og Rasmussen at stikke af i front. Danske Benjamin Pedersen udnyttede dog dén Andretti-kamp og kæmpede sig ind mellem Brabham og McElrea.

Antonio Serraville udgik på sjette omgang, da motoren stod af på vej ind i sjette sving. Det så voldsomt ud med en stor røgsky, men Serraville kom sikkert ud af bilen.


Det nåede at blive til tæt racerløb inden den lange afbrydelse, før feltet igen kunne kæmpe mod hinanden. Foto: Penske Entertainment: Travis Hinkle

Da feltet igen blev genstartet, var det atter med Rasmussen i front. Ind i første sving, var det dog tre Andretti-racere side om side, da både Brabham, Rasmussen og Robb ville se, hvem der kunne bremse sidst. Rasmussen og Robb kom bedst ud af den duel, da Brabham kørte for langt ud og senere skubbede Pedersen af banen.

Det blev dog ikke til meget racerløb, da løbet blev flaget rødt kort efter. Årsagen var Christian Bogle som i et voldsomt uheld, havde skrællet adskillige meter af sikkerhedshegnet, hvorfor løbet ikke kunne fortsætte før det var repareret.

Først kl. 21:15 kunne kørerne igen sætte sig i bilerne, da Indy Lights måtte give plads til et Indycar løb i mellemtiden. Sting Ray Robb skulle lede feltet an ud på de resterende 10 omgange. Rasmussen var dog igen i front allerede fra første sving, en position han holdt helt til det ternede flag. Bag ham var Robb og McElrea og udgjorde dermed et domineret Andretti podie.

Fra venstre, Sting Ray Robb, Christian Rasmussen og Hunter McElrea. Foto: Penske Entertainment: Travis Hinkle

På podiet var
Christian Rasmussen (P1), Sting Ray Robb (P2) og Hunter McElrea (P3).

Kommentar efter løbet

– Det var fantastisk! Jeg synes vi har fortjent det et stykke tid nu, så endelig at kunne gøre det var helt fantastisk. Specielt ovenpå den weekend vi havde i Detroit, som man kan sige var min værste weekend i mit liv, så at komme tilbage med en sejr her er jeg rigtig glad for.

– Vores biler har været supergode hele weekenden, især i kvalifikationen og løbet. Den måde teamet arbejdede på fra træningerne hen over weekenden har været en god progression. Nu har jeg fået smag for det, så nu skal vi bare have flere sejre hjem!

Da Boxengasse spurgte, hvad planen er i den korte pause der nu venter, var der ikke meget tvivl.

– Jeg elsker jo at køre racerbil, så hvis vi kunne køre hver weekend, var det jo det jeg ville gøre. Men nu har vi en lille pause, hvor vi skal tilbage til arbejdet derhjemme udenfor banen med træning osv. Vi skal bare tilbage til det samme forberedelser vi har kørt indtil videre. Så kan vi forhåbentligt få en sejr med hjem fra Mid-Ohio også!, afslutter Christian Rasmussen.

Se eller gense løbet her

Resultatet for løbet

Foto: Indycar.com

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: