Indy NXT: Christian Rasmussen kan ikke helt fejre mesterskabet officielt… Endnu

Foto: Penske Entertainment: Chris Jones

Hvordan kan man have næsten to hænder på et trofæ uden at måtte løfte det? Det kan man såmænd, hvis man vinder mesterskabet blot ved at møde op og køre én omgang i morgendagens løb. Det er netop det Rasmussen som minimum skal gøre i morgen for at kunne kalde sig Indy NXT mester anno 2023.

Det kunne ellers have været afgjort allerede i dag, lørdag. Med Christian Rasmussen i forreste række ved siden af Hunter McElrea skulle meget gå galt for at mesterskabet ikke var hjemme med ét løb tilbage i sæsonen. Desværre for danskeren så var McElrea hurtig og gjorde akkurat således at Rasmussen ikke officielt kunne kalde sig mester her til aften.

For at Rasmussen skulle tage mesterskabet i dag skulle ét af disse scenarier forekomme:

Rasmussens position i løb 1 Mesterskabsresultat
Sejr Ville vinde mesterskabet
2. plads Ville vinde mesterskabet
3. plads Ville vinde mesterskabet, hvis McElrea sluttede under P1
4. plads Ville vinde mesterskabet, hvis McElrea sluttede under P1
5. plads Ville vinde mesterskabet, hvis McElrea og Siegel sluttede under P1
New Zealandske Hunter McElrea sikrede sig tidligere i aftes pole position til dagens løb. Foto: Penske Entertainment: James Black

Ude i front af feltet var McElrea suveræn. Fire et halvt sekund efter blot seks omgange, men det var intet problem for Rasmussen på andenpladsen som sagtens kunne ”nøjes” med andenpladsen og dermed mesterskabet.

Inden løbsstarten var Rasmussen da også stålfast på at tage løbet som han havde gjort hele sæsonen. Sikkert, uden at tage chancer og være konsekvent med resultaterne, hvilket var præcis det som blev gjort ude på banen.


Ved halvvejspunktet i løbet endte Louis Foster i dækbarrieren efter en tæt kamp med Jacob Abel. Da raceren var strandet i gruset, måtte safety car på banen og samle feltet, hvilket betød McElreas store hul ned til Rasmussen blev fjernet.

McElrea var i front fra start til slut med Rasmussen lige bag ham hele løbet. Foto: Penske Entertainment: James Black

Først på 23. omgang måtte McElrea atter sende feltet afsted på de sidste 13 omgange af løbet.

Det blev en pæn genstart i front af feltet men Porto endte i gruset før de reelt var forbi det grønne flag. Derefter kæmpede Pizzi sig rundt med et fladt bagdæk. Påstyret var skyld i endnu en safety car periode.

Den anden genstart var knapt så dramatisk om end der kom endnu en safety car periode på grund af en metalplade på banen som skulle fjernes. Da de igen måtte køre racerløb var der blot fem omgange tilbage af løbet.

Kort før afslutningen kørte Chadwick og Siegel dog i hinanden og dermed sluttede løbet bag endnu en safety car periode.

Til trods for tabellen øverst i denne artikel, så kan Rasmussen altså ikke officielt hæve mesterskabstrofæet endnu. Det må han vente med til i morgen aften, dansk tid. Vi venter i spænding.

Resultatet *opdateres snarest*

Se med igen i morgen kl. 18:50!

Streamingsiden IndyCar Live transmitterer direkte fra NBC sports, og med en ganske gratis og lovlig bruger kan du overvære en eminent dækning under dansk internet. Alle Indy NXT’s sessioner kan ses på IndyCar Live.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: