Schandorff blev verdensmester på et afbud

Foto: Schandorff Motorsport

Som racerkører gælder det om at kunne præstere når chancen byder sig. Netop dét var hvad Frederik Schandorff gjorde, da han i weekenden tog titlen som verdens bedste Lamborghini-kører til Lamborghini World Finals på Jerez-banen i Spanien. En uge tidligere vidste han end ikke, at han skulle deltage.

Et sent afbud betød imidlertid at Target Racing manglede en kører, og østjyden var ikke sen til at springe til. Teamet kendte Schandorff fra starten af sæsonen, hvor han vandt Lamborghini Super Trofeo Middle East i deres bil, og på kort tid lykkedes det at samle økonomisk opbakning til at deltage i VM-løbet.

Frederik Schandorff satte pole position til det første af de to løb, han skulle køre i PRO-klassen sammen med Jonathan Cecotto, søn af tidligere motorcykel-, Formel 1-, Le Mans-, og DTM-kører, Johnny Cecotto. Den venezuelanske medkører satte fjerdehurtigste omgangstid i sin kvalifikation.

Fra pole position holdt den danske Lamborghini-kører bilen sikkert i front hele vejen gennem sit stint, også selvom flere safety car-perioder åd afstanden ned til forfølgerne. Cecotto holdt føringen til målstregen, selvom han var presset bagfra hen imod slutningen af løbet.

Andet løb bød først på ventetid for Frederik Schandorff, som måtte se teamkammeraten køre første halvdel af løbet. Efter pitstoppet kom Schandorff på banen på tredjepladsen med godt ti sekunder op til den førende bil. Et solidt angreb blev sat ind, og da det ternede flag blev svunget, var det med den danske Lamborghini-racer 0,8 sekund efter den førende bil.


Resultatet var nok til at give den samlede førsteplads – og dermed verdensmesterskabet – til Frederik Schandorff. Den østjyske racerkører var naturligvis positivt stemt efter weekendens forløb:

– Alt har klappet denne weekend, opsætning på bilen, speeden har været der og jeg er vildt glad for at kunne vise Lamborghini, at jeg er værd at satse på, forsætter han.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: