FIA WEC Monza: Pole position til Iron Dames

IRON DAMES Sarah Bovy (BEL)...
Foto: FIA WEC

Sarah Bovy blev for Iron Dames den første kvindelige kører i historien til at tage en pole position i VM-serien for sportsvogne sent lørdag eftermiddag på Monza. Her sikrede hun i tiden 1.47.431 pole foran Ben Keating i TF Sports Aston Martin – der er den bil, som Marco Sørensen også er en del af.

Ud over Bovys flotte resultat tog Hypercar for en gangs skyld også en vis portion overskrifter med Peugeots comebackweekend. Pole position gik dog til Romain Dumas og Glickenhaus #708 i tiden 1.35.416 foran Toyota #8 og Alpines enlige racer i tredjebedste tid fulgt af den anden Toyota, #7.

Peugeots #93 fik problemer og gik i stå mellem de to Lesmo-kurver, hvilket gav et rødt flag, og de fik ikke sat en tid, mens søsterbilen #94 starter som nummer fem.

GTE Pro-pole til Ferrari

I GTE Pro blev det pole position til AF Corse og Ferrari, da Alessandro Pier Guidi satte #51 på pole bare 0.054 sekund foran Corvettes Nick Tandy – og fulgt af søsterbilen #52. Tandys omgang slog i øvrigt Antonio Fuoco ud af første række med bare 0.004 sekund – et lille vidnesbyrd om hvor tæt GTE Pro er i øjeblikket.

Porsches #91 starter P4 foran #92.


I LMP2 blev det pole position til United Autosports og Felipe Albuquerque foran en overraskende hurtig Mathias Beche for ARC Bratislava i P2, som samtidigt også tog pole i Pro/Am, mens Ferdinand Habsburg tog tredjebedste tid for WRT.

Se resultaterne her!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: