Interview: Christian Rasmussen om Indycar-sæde: – Jeg er først og fremmest sindssygt stolt

Foto: Indycar - Chris Owens/Karl Zemlin/Joe Sibinski

Christian Rasmussen kan med dagens offentliggørelse af sæsonplanerne for 2024 sætte et flueben ved sit altoverskyggende mål gennem fem år: En plads i det forjættede land i Indycar. Derved skriver han sig ind som Danmarks seneste navn i det fornemme selskab i USA, og nok så vigtigt, så er Rasmussen og navnebror Lundgaard også garante for at skrive dansk motorsportshistorie til maj, når vi får hele to danskere til start i Indianapolis 500.

Kort sagt er kontrakten med Ed Carpenter Racing prikken over iét for Christian Rasmussen, der i 2018 tog til USA med den amerikanske Formel 4-serie og i 2019 startede det, der blev rejsen mod Indycar. Tre titler fulgte gennem 2020, 2021 og 2023 i henholdsvis USF2000, Indy Pro 2000 og Indy NXT, og Christian Rasmussen har om nogen bevist, at den amerikanske talentstige fungerer.

Med dannebrog på podiet til sæsonfinalen i Indy NXT. Christian Rasmussen har på sin vej til Indycar indkasseret tre amerikanske titler på vejen i USF2000, Indy Pro 2000 og Indy NXT. Foto: Indycar

Nu venter forberedelserne til en 2024-sæson i Indycar, hvor Christian Rasmussen kører en delvis sæson – det vil sige med Indy 500 som eneste oval – men med fuldt fokus på road og street courses. Boxengasse fangede naturligvis den nyslåede Indycar-dansker på telefonen fra USA:

– Det føles så vildt fantastisk endelig at kunne præsentere planerne for næste år. Helt ærligt har det været vildt svært at holde det hemmeligt, men nu er det en realitet. Jeg er først og fremmest bare sindssygt stolt over at det hele lykkedes, for det er på alle måder kulminationen på så mange timers hårdt arbejde – vi har arbejdet målrettet mod det, her lige siden jeg tog springet til USA i 2017 og gjorde noget, ingen andre danske kørere havde kastet sig ud i. Og nu står vi så her…, siger han og fortsætter:

– Vi er der, hvor vi gerne ville hen – men jeg ved også, at det kræver mindst lige så hårdt arbejde at bevise sit værd i Indycar, og den opgave glæder jeg mig til at tage fat på nu, forklarer en glad Christian Rasmussen.


Springet fra Indy NXT til Indycar bliver ét af de store. Foto: Indycar

Et team med tradition for delte programmer

Ed Carpenter Racing adskiller sig på sin vis lidt fra mængden i Indycar, for de har på det nærmeste en tradition for at have flere forskellige kørere i løbet af en sæson. Med Christian Rasmussens nye aftale er han naturligvis i Indy 500, men det bliver faktisk amagerkanerens eneste optræden på en ovalbane i Indycar næste år.

– Ed Carpenter har en historik for at køre med delte programmer, så det er der ikke noget specielt i. Sidste år kørte de sågar med en tredje bil til ovalerne – teamet synes den her opbygning fungerer godt, og for mig er det faktisk helt fint lige at kunne akklimatisere sig lidt i Indycar på den måde. Det var den mulighed jeg fik, og jeg ser meget optimistisk frem mod næste sæson – og når alt kommer til alt, så er der jo det store og helt vigtige løb i Indy 500, slår han fast og tilføjer:

– Jeg har altid været stor tilhænger af at være klar til det næste trin – så selvom jeg tror det er fint at starte ud på den her måde, så er målet selvfølgelig fuld sæson senere. Jeg har egentligt altid været glad for ovalbanerne herovre og fået det til at fungere, så det er jeg egentligt ret neutral omkring. Vi skal frem og have en god start i St. Petersburg næste år, og så kommer det hele nok – jeg har helt med vilje ikke tænkt så meget over Indy 500 endnu, men det bliver en gigantisk oplevelse.

Christian Rasmussen og mesterskabstrofæet fra Indy NXT. Foto: Indycar

Danskerduellen

Snakken med Ed Carpenter Racing startede umiddelbart før testen, som Rasmussen havde efter Indy NXT-finalen. Rasmussen var oppe mod 2019-mesteren i Indy NXT, Oliver Askew, til testen, og fik vist sit værd ved den lejlighed. Siden gik det stærkt:

– Jeg fik vist hvad jeg skulle til testen, men det har været lidt specielt at gå rundt og vente på nogle svar. Jeg tog fra testen med en god fornemmelse, og da aftalen så kom på bordet gik det hurtigt – der har været skrevet under i næsten tre uger nu.

Nyheden har naturligvis også skabt stor glæde i danskerlejren i Indycar. Christian Rasmussen og Christian Lundgaard bruger selvsagt en del tid sammen i USA, og at der nu er lagt op til en danskerduel i Indycar er noget de begge glæder sig til:

– Christian er helt oppe at køre over det. Vi snakker jo sammen dagligt, og han har selvfølgelig vidst det her lidt tid. Vi ser helt vildt frem til at køre mod hinanden igen. St. Petersburg og sæsonpremieren næste år bliver første gang vi kører mod hinanden siden engang i et enkeltstående løb i F4 på Djursland, hvor Christian var hjemme som gæstekører. Det bliver godt at være i samme paddock igen, og vi har os en fed venskabelig fight kørende. Jeg håber, jeg kan komme ud og vise, at der er flere danskere, som kan det her, afrunder han.

Christian Rasmussen får Indycar-debut den 8-10. marts 2024 når der er sæsonpremiere i St. Petersburg i Florida.

Du kan se hele IndyCar-seriens kalender for 2024 her.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: