Lamborghini bekræfter nyt prototype-program til 2024

lambo
Foto: Lamborghini

I 2024 kommer endnu en producent på banen i den nye topkategori i sportscars, for Lamborghini har efter mange måneders rygter endelig bekræftet, at de er i gang med en prototype, som efter planen både bliver at finde i FIA WEC’s Hypercars og IMSA’s modsvar, GTP.

Én af flere bevæggrunde, som Lamborghini selv nævner for valget er, at man i 2024 har et fuldt hybridprogram i mærkets gadebiler, og at motorsporten således kommer til at afspejle dette – og at den nye prototype til Hypercar bliver en tilføjelse til mærkets aktuelle aktiviteter i GT3 og Lamborghini Super Trofeo.

Annonceringen blev præsenteret af Lamborghinis direktør, Stephan Winkelmann, i dag, tirsdag.

– Dette trin op på den højeste tinde i sportscars er en afgørende milepæl for Lamborghini. Vi skal ud at måle os mod de allerbedste og på de mest krævende baner, hvilket på den ene side giver vores succesfulde motorsportsprogrammer endnu mere synlighed, men det giver os også muligheden for at teste og udvikle fremtidens teknologier. Vores LMDh-prototyper bliver vores mest sofistikerede, åbne laboratorie på fire hjul, forklarer han.

https://www.facebook.com/fiawec/posts/5366793800043697


Klar til 2024

Lamborghinien bliver en LMDh/GTP-racer, så den får sit udspring i IMSA’s regelsæt ligesom de kommende biler fra Acura, Alpine, BMW, Cadillac og Porsche allerede gør det.

Lamborghinis kommende indtog i toppen af sportscars glæder FIA WEC’s direktør, Frédéric Lequien, som ser frem til at få det italienske mærke med i FIA WEC’s nye topklasse:

– Vi er beærede over at Lamborghini bliver en del af Hypercars i FIA WEC fra 2024. Lamborghini er et ikonisk brand, men de har aldrig været med i topklassen i sportscars før, og slutter sig til FIA WEC på et ekstremt spændende tidspunkt i historien. 2024 får et exceptionelt lineup af mærker. Konkurrencen bliver benhård, men vi har ingen tvivl om, at Lamborghini vil bære med i den helt skarpe ende, og de har vist sig meget succesfulde i andre klasser i langdistanceracing. Derfor kan vi ikke vente til at se dem kæmpe med om sejrene i vores løb, siger Lequien i præsentationen af Lamborghinis nye program.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: