Martin Andersen sætter rekord og tager guldet i TCR Germany

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Martin Andersen er ny mester i den førende tyske serie for standardvogne, ADAC TCR Germany. 

Mesterskabet kom matematisk set allerede i hus, senest den tyske topklasse i standardvogne var i aktion, mens weekendens løb på den tidligere Formel 1-bane, Hockenheim, blev en flot finale for en fantastisk sæson til Martin Andersen og Team Engstler.

Sæsonens sidste meter – Szymon Ladniak dobbeltsejrer i finaleweekenden og vandt finalen foran Jessica Bäckman og Martin Andersen.

Kvalifikationen til lørdag blev ramt af en afbrydelse, som kostede en stribe kørere deres bedste forsøg på en hurtig tid. Martin Andersen blev også fanget, og startede som nummer fem. Han fik sig dog hurtigt bragt frem i rækkerne på Hockenheim og kunne følge teamkollegaen Szymon Ladniak til det ternede flag. 

Ladniak vandt og Martin Andersen åbnede finaleweekenden med en andenplads, og fulgte i søndagens finaleheat op med en ny tur på podiet.

Martin Andersen på vej ud af en velbesøgt Sachskurve på Hockenheim.

Ny rekord


Her startede Ladniak forrest foran Martin Andersen, og polakken slog hurtigt et forspring, mens Martin Andersen og Jessica Bäckman endte i kampen om andenpladsen. Den tog Bäckman, mens Martin Andersen kørte tredjepladsen hjem og derved også sikrede sig en rekord ved siden af sit mesterskab i ADAC TCR Germany.

Han bliver nemlig den første i TCR Germany til at køre sig på podiet i samtlige løb på en sæson – 14 styks.

Derudover er Martin Andersens mesterskab også historisk i den forstand at han har vundet titlen med det højeste pointtal nogensinde.

Startnummer 19 blev til 1.

– Jeg tror, ikke rigtigt det her går op for mig før i morgen… Det føles fantastisk at afslutte mesterskabet på den her måde. At jeg samtidigt sætter rekord ved at blive den første til at køre sig på podiet i samtlige løb er bare helt vildt, siger han og tilføjer:

– Det er sådan en rekord, man ikke rigtigt kan andet end at drømme om – men nu gik det i opfyldelse. Det lykkedes kun på grund af det kæmpe stykke arbejde, som hele Team Engstler har lagt bag – og stabiliteten vi har vist på banen, synes jeg taler sit eget sprog, forklarer Martin Andersen. 

Hele Team Engstler – det er i øvrigt det tyske teams første sæson med Honda.

Foruden Martin Andersens mesterskab for kørere, så sikrede holdkammerat Szymon Ladniak sig juniormesterskabet og den samlede tredjeplads, ligesom Team Engstler også har vundet det tyske mesterskab for teams.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: