Mazda melder sig ind i TCR-fighten

Foto: Mazda USA

Mazda er netop blevet den seneste producent i rækken til at udbyde en TCR-racer. Det sker i den kommende sæsons IMSA Michelin Pilot Challenge, hvor Mazda i første omgang vil bygge videre på sine aktiviteter i og omkring IMSA. Her er det japanske mærke jo i forvejen repræsenteret med Team Joest i DPi-prototyperne.

Den nye Mazda3 TCR får sin debut i den amerikanske serie på Daytona til Rolex24 at Daytona til januar. Her åbner sæsonen i Michelin Pilot Challenge med et firetimersløb.

Den nye Mazda3 TCR får i første omgang debut i USA, hvor TCR er en supportklasse til IMSA Weathertech Sports Car Championship.

I en udsendt pressemeddelelse skriver Mazda, at man har forsøgt at drive designet fra den aktuelle Mazda3 videre ind i racerbilen, men uden at gå på kompromis med det verdensomspændende reglement, som TCR bygger på.

– TCR er en fantastisk mulighed for os i forhold til at vise den nye Mazda3 og for at give vores kunder en ekstra mulighed for at konkurrere i Mazdaer. Nogle af vores største succeser i USA i IMSA og ikke mindst SRO’s TC Americas er kommet, fordi loyale kunder har holdt fast i at køre løb i Mazda, og vi håber at den kommende generation af kørere og teams ser samme potentiale i bilen, siger Masahiro Moro, CEO for Mazda North American Operations.

Mazda Motorsports’ direktør, John Doonan, ser frem til at få det japanske mærke tilbage i standardvognsracing:


– Mazda3 viser det design og den ingeniørkunst, som Mazda er kendt for – og på den basis er det et stærkt grundlag for den nye Mazda3 TCR. Vi har set frem til at vende tilbage til IMSA Michelin Pilot Challenge i flere sæsoner, og alle hos Mazda er oppe at køre over, at vi kan gøre det i netop 2020. Vi ser frem til at rulle bilen ud i IMSA, SRO Americas og i TCR-mesterskaber verden over.

Den nye Mazda-racer er homologeret til at deltage i samtlige 36 TCR-mesterskaber på verdensplan. Under hjelmen ligger en turboladet rækkefirer med omkring 350 hestekræfter. Gearkassen har seks trin og er med paddleshift, og bag Mazdas indsats står Long Road Racing fra North Carolina, USA.

De har vist deres værd gennem knap 20 år som folkene bag den i USA vældigt udbredte og populære Mazda MX5 Cup.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: