Nürburgring 24H: Hektisk første time med blandede strategier

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Årets Nürburgring 24h er i gang! Den første time bød som altid på stort drama, og status efter den første times tid af årets udgave er, at Frikadelli Racing og den nye Ferrari 296 GT3 fører an foran to gange Mercedes – mens Nicki Thiims ABT Sportsline Lamborghini efter en stærk start og gode dele af første time i føring, aktuelt er sekser efter et kørerskifte. Kelvin van der Linde kører nu Lamborghinien.

Hos ABT Sportsline startede Marco Mapelli imidlertid, og han fik i de tidlige minutter bragt sig op foran Frikadellis Ferrari #30 og tog andenpladsen, inden han på tredje omgang tog føringen fra polesitter Raffaele Marciello med et friskt move på Schwedenkreuz. Marciello nægtede imidlertid at give op og pressede løs på Mapelli, der omvendt havde held til at forsvare sig godt i ABT-Lamborghinien.

Det var for så vidt også hovedhistorien i den første halve time af løbet i SP9, hvor Maro Engel ikke helt havde grebet og de sidste marginaler til at følge trioen ude foran – og Marco Mapelli, Raffaele Marciello og David Pittard slog hurtigt et forspring for henholdsvis ABT Sportsline, Mercedes Bilstein GetSpeed og Frikadelli Racing.

Ved halvtimesmærket lykkedes det også for Pittard at bringe Frikadelli Racings nye Ferrari 296 GT3 frem som nummer to, da han overhalede Marciello efter en slipstream ned ad Döttinger Höhe.

Det skulle kort efter gå endnu værre for Marciello, der blev tvunget til at slippe gassen for at komme forbi en backmarker op ad Flugplatz, og der slog Maro Engel til og bragte sig op som treer.


Kevin Estré var på jagt fra første meter for Manthey Racing efter fredagens Top Qualifying bestemt ikke gik den hurtige franskmands vej. Foto: Niklas Majgaard

Men de tidlige overskrifter gik uden tvivl til en hårdt pressende Kevin Estré, der fra start havde revanche-planer efter han fredag aften blev snydt i Top Qualifying og måtte starte som nummer 20. Det tog ham kun knap 20 minutter at bringe sig op som nummer 13, og franskmanden satte fuldt tryk på sit avancement for Manthey Racing derfra.

Første runde stop kom efter fem omgange, og her udnyttede en stribe biler muligheden for et lidt kortere første stint, hvilket i forhold til referencetiden på stop kan give en fordel i det lange løb – stoppet er efter kortere køretid – lig med en kortere måltid til stoppet.

Ind gik blandt andre Marciello i Mercedes #4 og Maro Engel i #3. Her nåede Engel akkurat ud foran Marciello, mens Mapelli og Frank Stippler fortsatte videre. Omgangen efter gik Mapelli til gengæld ind i garagen hos ABT Sportsline og gav samtidigt stafetten videre til Kelvin van der Linde. Estre pittede samtidigt, men Manthey lavede ikke noget kørerskift.

Dennis Lind var eneste dansker til at starte løbet og rundede en hektisk første time af at skifte videre til Mattia Drudi på første stop. De ligger ved timeskiftet nummer 7.

I den alternative klasse er Fourmotors også kommet glimrende fra start med den Porsche 991 GT3 Cup med startnummer #320, som Henrik Bollerslev er en del af. “Smudo” har startet bilen og fører klassen – de er nummer 43 generelt.

Se med live her:

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: