Nürburgring 24H-optakt: Kan Michael Christensen og Manthey Racing gentage kunststykket?

Foto: Porsche/VLN/Gruppe C

Det er for alvor tid til årets perlerække af 24-timersklassikere. Le Mans står for døren midt i juni og hele optakten inden da. Men for en dels vedkommende er der lige et stort slag at kæmpe allerede inden turen går til Frankrig.

Nürburgring 24h er tilbage i sin vanlige form, der normalt trækker over 200.000 gæster til. Gæster, som gør skovene i Eifelbjergene til en ugelang fest – og i den kommende weekend, den 28-29. maj skal vi finde ud af, om Michael Christensen og Manthey Racing kan forsvare trofæet fra i fjor. Her blev Christensen den blot anden dansker til at vinde Nürburgring 24h. Nicki Thiim vandt 2013-udgaven og blev dengang den første dansker til at tage den generelle sejr.

Vejret satte sit præg på 2021-løbet, som blev det korteste Nürburgring 24h nogensinde. Foto: Porsche

2021-udgaven gik nemlig i historiebøgerne som alletiders korteste Nürburgring 24h. Vejret spillede så kraftigt ind, at løbet blev afbrudt fra klokken 21.29 lørdag aften og helt til søndag middag på grund af tåge og kraftig regn. Løbet blev således ikke engang ti timer langt og der blev kørt bare 59 omgange.

Dette års udgave bliver i øvrigt også et jubilæum, for det er 50. gang 24-timersløbet køres, og det bliver umiddelbart med 137 biler på startlisten. En fremgang i forhold til 2021, men der mangler desværre én bil. Den legendariske Kissling Motorsport Opel Manta skulle have kørt årets udgave – 25. gang i træk – men bilen brød forleden i brand på et værksted, mens der blev monteret folie på bilen.

Olaf Beckmanns legendariske Opel Manta misser desværre løbets 50-års jubilæum. Foto: Jan Brucke/VLN

Branden opstod i bilens batteri og har skadet hele bilens interiør og ledningsnet, som desværre ikke kan nå at blive repareret i tide. Olaf Beckmann, bilens ejer, håber at få den genopbygget til 2023-udgaven, men nogen rævehale får vi ikke at se på startgridden i år.


Stærkt felt i topkampen

Årets udgave bliver til gengæld velbesøgt. Ikke bare er tilskuerne tilbage, men antallet af deltagere er også steget fra sidste år, og 137 biler er faktisk ganske udmærket taget i betragtning, hvordan det økonomiske klima er at drive et racerteam i for tiden.

Mens vi i WEC og til næste måneds Le Mans ser rekordstor dansk deltagelse i øjeblikket, så bliver årets Nürburgring 24h ikke helt så stort – men der er fortsat masser af gode kort med, specielt i GT3-klassen SP9. Foruden Michael Christensen, der med Manthey Racing og Kevin Estre, Frederic Makowiecki og Laurens Vanthoor kommer til som forsvarende vindere med startnummer 1, så er Aston Martin også tilbage i gamet.

TF Sport og Aston Martin kunne tidligere på året præsentere planerne om at vende tilbage til Nürburgring, og det er de med lidt af et all-star lineup i SP9. TF Sport har for det første genforenet The Dane Train, så Nicki Thiim og Marco Sørensen deler bil og har David Pittard samt Maxime Martin med til at fuldende kvartetten. Helt bestemt en bil, man bør holde et vågent øje med.

Aston Martins nye satsning i SP9 fra et løb tidligere i år – Dane Train kører i weekenden med startnummer 90. Foto: Jan Brucke/VLN

SP9 bliver i det hele taget – igen – en superstærk konkurrence, hvor BMW kører det første Nürburgring 24h med den nye M4 GT3, ligesom Audi er på plads med den også relativt nye Evo2-generation af R8 LMS. Derudover er Porsche og Mercedes stærkt repræsenterede, og takket være Konrad Motorsport er Lamborghini på med en enkelt bil, ligesom Ferrari repræsenteres af Racing One GmbH og Octane 126.

SP9 bliver også – takket være en ganske sen tilmelding fra Dinamic Motorsport den største klasse set med danske briller i dette års udgave. Frederik Schandorff er nemlig stødt sent til som en del af Dinamics Porsche 911 GT3R med startnummer 29 – Schandorff deler bil med Christian Engelhart, Matteo Cairoli og Adrien de Leener. Engelhart og Cairoli er desuden på dobbeltarbejde i denne weekend, for de er også i Dinamics anden bil, #28.

I klasserne for produktionsbiler finder vi igen et særdeles blandet felt. V6-klassen er der to danske navne i, for her er Nicolaj Kandborg tilbage i N24-sammenhæng med Giti Tire Motorsport by WS Racing, hvor han deler en Porsche Cayman med Niklas Kry, Nils Steinberg og briten David Drinkwater. De kører med startnummer 221.

I samme klasse har Sorg Rennsport en dansk Nürburgring-veteran med sig i Rasmus Helmich, som deler teamets Porsche Cayman med monegaskeren Xavier Lamadrid, schweiziske Caryl Frische og franske Reicher Fabrice. De kører med startnummer 228.

Ligeledes i en Cayman, men i kategorien AT for alternative brændstoffer finder vi en anden dansk kending på Nürburgring. Her stiller Henrik Bollerslev igen op for tyske Four Motors.

Four Motors’ Cayman i 2021. Foto: Gruppe C Photography

Det tyske team drives af Tom von Löwis, som har en lidt alternativ tilgang til motorsport, og har optimeret en række forskellige Porscher i en mere miljøvenlig retning. Det gælder blandt andet, at bilen er konstrueret i mere klimavenlige materialer, og her er kulfiber for eksempel erstattet af et fibermateriale, som er baseret på hamp. Benzinen er med 20 procent biomateriale og motorolien er genraffineret, for blot at nævne et par af Four Motors tiltag på blandt andet den Cayman 718 GT4 CS, som Henrik Bollerslev i år skal dele med Christoph Hewer, Matthias Beckwermert og Thomas Kiefer.

Tidsplan og stream

Vanen tro kan Nürburgring 24h følges fra start til slut på engelsk livestream – ganske gratis på Youtube.

Weekendens program løber fra torsdag til søndag, og byder foruden selve 24-timersløbet også på support fra blandt andet WTCR, Tourenwagen Legenden og BMW Race of Legends. Kvalifikationen afgøres desuden som traditionen byder i fredagens Top Qualifying, hvor top 30 kører en direkte shootout om pole position.

Programmet for 24-timersløbet er som følger:

Torsdag:
12:30 – 14:00 Qualifying 1
20:30 – 23:30 Qualifying 2

Fredag:
14:10 – 15:10 Qualifying 3
17:50 – 20:00 Top Qualifying

Lørdag:
11:00 – 11:45 Warm-up
14:45 – 15:30 Startopstilling
15:40 Opvarmningsomgang
16:00 Start

Du finder alle livestreams her.

Og komplet deltagerliste her.

Og vil du se det hele an, så er her sidste års udgave i highlights:

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: