Nürburgring 24h Qualifiers: Hektisk optaktsweekend endte med dobbeltsejr til Falken Motorsports og Porsche

Foto: 24hmedia/Gruppe C Photography

En tætpakket weekend på de europæiske baner har nået det ternede flag – og på Nürburgring var der en vigtig én af slagsen, for her var der to gange fire timers løb på programmet. For mange var det nok så vigtigt også lejligheden til at sikre den nødvendige Ring Permit – den skal alle tage, hvis de skal køre Nürburgring 24h.

Klar til start. Weekenden endte som en noget blandet landhandel for de danske kombattanter i SP9/GT3, men en stor succes for Falken Motorsports. – Foto: Gruppe C Photography

Hvem og hvad vender vi tilbage til, for det blev også en tidlig styrkeprøve blandt kombattanterne i de forskellige klasser, og specielt i topklassen SP9 ser Porsche ud til at være stærke. Falken Motorsports vandt begge løb med #44 kørt af Tim Heinemann og Sven Müller, og ditto var Porsche også godt repræsenteret ved to podier til Manthey EMA’s Ayhancan Güven og Thomas Preining, der tog andenpladsen lørdag og tredjepladsen søndag – kun overgået her af ROWE Racings #98 med Raffaele Marciello, Maxime Martin og Marco Wittmann.

Nicki Thiim og Walkenhorst Motorsport udgik lørdag og blev nummer 13 søndag. – Foto: 24hmedia/Gruppe C Photography

Set med danske briller blev Nürburgring Qualifiers lidt en blandet landhandel i SP9. Nicki Thiim og Walkenhorst Motorsport udgik af lørdagens løb efter fem omgange og endte søndagen med en 13. plads, mens Bastian Buus med en Ring Permit i hånden efter lørdagens løb i en GT4-bil, blev sluppet løs i SP9 om søndagen. Her blev det til en 15. plads i debuten på Nurburgring for den unge koldingenser, der her kørte sammen med Marco Seefried og Marvien Dienst hos italienske Dinamic Motorsport i en Porsche 992 GT3R.

Bastian Buus fik kørt i lidt forskelligt materiel over weekenden. Reglerne foreskriver, at man skal have en Ring Permit – og sådan én skal tages i langsommere materiel end den GT3-Porsche, som Buus er udset til at køre i. Så han startede i GT4 lørdag, fik omgangene kørt og fortsatte søndag i Dinamics GT3. Foto: 24hmedia/Gruppe C Photography

Dobbelt klassesejr til Lucas Daugaard og AVIA W&S Motorsport

Østjyske Lucas Daugaard fik til gengæld et brag af en kvalifikationsweekend. I Cup3, der er en klasse fuld af Porsches 718 Cayman GT4 Clubsports, blev det til ikke bare én, men hele to klassesejre af lige så mange mulige over weekenden for Daugaard, der hos AVIA W&S Motorsport kører sammen med tyske Moritz Oberheim og franske Joshua Bednarski.

Lucas Daugaard og W&S Motorsport havde en perfekt weekend i Cup3-kategorien. To poles blev vekslet til to sejre. Foto: 24hmedia/Gruppe C Photography

Trioen startede i øvrigt begge løb fra pole position og havde hele vejen to meget, meget stærke løb. Den danske succes i Cup3-klassen rundede Mads Gravsen og SRS Team Sorg Rennsport af med en andenplads i lørdagens løb, mens det søndag blev til en femteplads for Gravsen, der deler en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport med Harley Haughton og Edoardo Bugane.


I VT2 blev det også til et dansk podie lørdag, hvor Kaj Schubert sammen med Fabian Tillmann og Michael Wolpertinger tog en tredjeplads i klassen i deres BMW 328i. Årets Nürburgring 24h køres lidt senere end normalt denne gang – det sker den 1-2. juni.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: