Jan Magnussen gør comeback i Danmark: Stiller op i TCR Denmark

Foto: Jan Magnussen Racing

Jan Magnussen er tilbage i dansk motorsport. Det står klart med torsdagens annoncering af, at Magnussen har skrevet under med LM Racing om at køre TCR Denmark i 2020.

Magnussen siger i en udsendt pressemeddelelse:
– Det har altid været mit ønske at være tilstede på de danske racerbaner, og derfor er jeg enormt taknemmelig over at have fået muligheden for at være med på startlisten, når første sæson af det danske TCR-mesterskab skydes i gang til foråret, lyder det fra Jan Magnussen.

Touring Car Racing, eller TCR, er en FIA-reguleret klasse for standardvogne, som blev introduceret i 2015 og siden har indtaget det meste af verden. Således afvikles der i dag nationale mesterskaber i mere end 20 lande samt regionale mesterskaber som TCR Europe og verdensmesterskabet, WTCR. Ikke mindst har serien tiltrukket store bilproducenter som Volkswagen, Audi, Honda, Kia, Hyundai, Alfa Romeo og Seat, der alle producerer løbsklare TCR-modeller.

Nyt koncept

Jan Magnussen ser især frem til det helt nye koncept, som TCR er i dansk motorsport. Det er nemlig en væsentligt anderledes bil end de hidtidige DTC-racere. Han siger i pressemeddelelsen:


– Med firecylindrede turbomotor og forhjulstræk bygger TCR-bilerne på et helt andet koncept end de amerikanske DTC-biler, som vi har været vant herhjemme den seneste årrække. Jeg har fulgt det amerikanske TCR-mesterskab sideløbende med mine løb i USA, og kerneelementer som lyd og performance er helt i top. Jeg er ikke tvivl om, at vi kommer til at levere et show for de danske motorsportsfans.

– Vi er meget, meget tilfredse med at have Jan Magnussen med ombord i teamet. Vi går naturligvis efter at vinde mesterskabet, og Jans årelange erfaring og kompetencer hvad angår opsætning og udvikling af biler samt hans performance på banen bliver grundlaget for de topresultater, vi ønsker at opnå allerede fra første løb, siger teamchef hos LM Racing, Lars Mogensen i pressemeddelelsen.

Magnussens aftale med LM Racing betyder imidlertid ikke, at aktiviteterne i MB Racing, som Magnussen driver sammen med Ronnie Bremer, ikke fortsætter.

Magnussen forklarer i den udsendte pressemeddelelse, at aktiviteterne fortsætter, og at der er en del nyheder på vej.

Jan Magnussens aftale med LM Racing om deltagelse i TCR Denmark sker sideløbende med racerkørerens engagement i motorsports- og eventvirksomheden MB Racing. Her vil Magnussen sammen med partner og racerkollega Ronnie Bremer fortsat fokusere på at drive og udvikle aktiviteterne, som blandt andet omfatter facilitering af performance-kørekurser, ligesom man på hovedkvarteret i Glostrup netop har færdigetableret et topmoderne showroom med racersimulatorer til coaching og events.

– Arbejdet med MB Racing fortsætter i samme retning, som vi har udstukket fra start, og efter at have deltaget i nationale racerløb i 2019, er vi nu klar til at stille op i udenlandske langdistanceløb med interesserede kørere eller unge talenter i vores Mercedes-AMG GT4. Samtidig har vi et spændende esport-univers og et nyt stort erhvervsnetværk under udvikling, forklarer Jan Magnussen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: