81 hold tilmeldt EC Sikring Juelsminde Sprint

Foto: EC Sikring Juelsminde Sprint

Lørdag bliver der kørt stærkt i Juelsmindes gader, når det nye EC Sikring Juelsminde Sprint afvikles. Og byens beboere og de mange motorsportsfans, der ventes at besøge den østjyske perle ved Kattegat, får virkelig noget at kigge på i de seks timer, løbet varer. Hele 81 hold er nemlig tilmeldt EC Sikring Juelsminde Sprint.

“Da jeg fik ideen og gik i gang med planlægningen af løbet, havde jeg håbet på, at vi ville få et felt på omkring 60 hold,” siger idémand Ib Kragh. “Det er helt overvældende, at der er så mange hold, som gerne vil være med, og det er jeg utrolig glad for.”

“Men det sætter også krav til alle de frivillige, som skal stå for afviklingen, så det hele kommer til at forløbe gnidningsfrit.”

De 81 hold tæller også tre svenske mandskaber, men ellers kommer resten af feltet fra stort hele landet. De jyske hold er naturligvis i overtal, men der kommer hold fra Fyn, Sjælland og Sydhavsøerne. Holdene er fordelt på 13 klasser, og der bliver kamp til stregen. Dels drejer det sig om at nå til tops i den enkelte klasse, hvor resultatet afgøres af de to bedste tider fra de fem ordinære heats. Dels gælder det om at sætte en af de 20 bedste heattider, for det er dem, som er afgørende for, hvem der kommer med i den afsluttende finale.

I forbindelse med DM-rallyer i 2012, 2015 og 2017 er der blevet kørt en hastighedsprøve i Juelsmindes centrum. Hastighedsprøven ved EC Sikring Juelsminde Sprint er en udvidet udgave af denne hastighedsprøve, hvor der lørdag i modsætning til tidligere køres med uret ad Jernbanegade, Juelsgade, Kildevej, Kirkevej, Søvej, Ejnar Schous Allé, Wedelsgade og Skolegade. I hvert heat kører deltagerne godt fire omgange på den 1.040 meter lange hastighedsprøve.


Fredag eftermiddag begynder forberedelserne til EC Sikring Juelsminde Sprint med opstilling af afspærringsmateriel, og lørdag klokken 11.30 vil de centrale veje være afspærret. Herefter afvikles løbet som følger:

12.00             Første heat starter
13.15             Andet heat starter
14.20             Tredje heat starter
15.10             Paradekørsel med specialbiler
15.30             Fjerde heat starter
16.30             Femte heat starter
17.40             Finaleheat starter – deltagelse af de 20 hurtigste
18.15             Præmieoverrækkelse ved StreetFood & CookRoom

 
Juelsminde Sprint

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: