Årets højdepunkt på Padborg Park

Foto: Henning Smed

Race på Padborg Park er altid spændende og nervepirrende – såvel for tilskuerne som for racerkørerne. Men lørdag den 1. september bliver der tilføjet et element mere. Så skal en række af de afgørende løb nemlig køres i mørke med fuldt projektørlys på racerbilerne.

Padborg Park Night Race er årets højdepunkt på racerbanen ved den dansk-tyske grænse. Det starter som så mange andre racerløb med træninger og tidtagninger, som foregår i fuldt dagslys, men når det ternede flag først for sidste gang svinges ved 22-tiden om aftenen, er det mørkt. Og det har det faktisk være længe. Allerede klokken 20.14 går solen nemlig ned den aften i det sønderjyske, og så er der syv kvarter med natteløb.

Hovedattraktionen ved Padborg Park Night Race bliver fjerde afdeling af OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo, og for alle deltagerne i feltet gælder det, at Padborg Park Night Race er den af de syv mesterskabsafdelinger, man allerhelst vil vinde. Lidt som pokalfinalen rangerer på højde med mesterskabstitlen.

Sidste års udgave af Padborg Park Night Race blev vundet af Frederik Nymark, som dermed scorede en af karrierens største sejre. Og teamejeren fra Hadsten er mere end optaget af at gentage den præstation. Dels fordi han så bliver den første dobbelte vinder af natteløbet, dels fordi han har behov for de mange point, en sejr udløser. Frederik Nymark har nemlig haft et mareridt af en forårssæson og ligger blot på en syvendeplads i den samlede stilling.

Her er der til gengæld tæt kamp helt i toppen. Trioen Kevin Verner, Ole Petersen og Michelle Gatting er på de tre første pladser således adskilt af sølle 12 point – det er blot halvdelen af de 25 point, som en finalesejr udløser.


Udover OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo køres der også løb for OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, Renault F4/Formel 5, Yokohama 1600 Challenge, Aquila Synergy Cup og DMC Superbike.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: