Baseline Revolutionerer racerkørerens træningslokale

Foto: Baseline Driver Training

Træning er en kostbar affære i motorsportens verden. Alene transport af udstyr og drift af en racerbil løber op i mange tusinde kroner bare for en enkelt dag. Mange har derfor taget simulatortræning – træning i en virtuel racerbil på en virtuel racerbane – til sig, og mens det er et stort fremskridt har motorsportscoach Tommy Schröter konstateret, at det er de færreste, som er i stand til at træne på egen hånd:

»Det er ikke ny viden, at du for at træne effektivt og forbedre dig har brug for en træner på sidelinjen til at give feedback og sparring. Det ses i alle sportsgrene bortset fra motorsport, og de fleste sidder derfor i deres professionelle simulatorer og får minimal effekt af deres træning« siger Tommy Schröter, der selv har mere end 25 års erfaring som racerkører.

Derfor har Tommy Schröter gennem de sidste to år arbejdet på at udvikle det perfekte træningsredskab for racerkørere på alle niveauer. Baseline Driver Training er udviklet med udgangspunkt i teorien omkring målrettet træning (Deliberate Practice, K. Anders Ericsson & Jerad H. Moxley, 2012) og skal gøre op med en manglende træningskultur i sporten:

»Målrettet træning er enormt effektiv. Ved at fokusere på enkelte områder løfter man over tid hele niveauet for udøveren. For en racerkører er dét at bruge bremsen ikke bare at trykke på pedalen på det rigtige tidspunkt. Der er timingen i at ramme bremsepunktet, trykke med den korrekte kraft og hvordan, du reducerer bremsetrykket igen. Det er den her grundlæggende køreteknik, Baseline skal hjælpe med at hæve niveauet for.«

Første lancering af Baseline Driver Training er fokuseret på netop bremsepedalen, da den ifølge Tommy Schröter har størst indvirkning på udøvernes succes. Senere kommer speeder, ratbevægelser og meget mere til:


»Der er et stort udviklingspotentiale i programmet, for udover at koble alle pedaler, rat og gearskiftet ind i ligningen er der også en masse redskaber til mentaltræning, som vi arbejder på at bygge ind. Den feedback, vi har fået fra vores testkørere fortæller mig, at vi har fundet en formel som virker og som kan bygges videre på.«

Baseline Driver Training lanceres den 7. september på Baseline Driver Trainings hjemmeside, baselinedrivertraining.com. Programmet købes på abonnementsbasis og inkluderer 7 dages gratis prøveperiode.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: